Una cinquantena de persones usuàries de la N-II es van concentrar ahir a les 12 del migdia a Caldes de Malavella per exigir que es reprenguin les obres que fa deu mesos que estan aturades per problemes amb l'empresa constructora. La manifestació va durar una mitja hora i va causar cues que es van dissoldre una vegada es va poder restituir el trànsit. Els conductors que es van quedar aturats es van acabar encarant amb alguns dels manifestants, que van recordar que la cruïlla de Caldes és un dels punts més perillosos per als conductors.

Amb el lema "Prou", veïns dels pobles de Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Riudarenes, Vilobí d'Onyar, Sils i Vidreres es van manifestar per protestar per l'aturada de les obres entre Caldes de Malavella i Maçanet de la Selva des de l'estiu del 2009. El portaveu de la iniciativa popular, Xavier Tresserras, va explicar que "ja estan farts de promeses de l'Estat i de terminis incomplets" i que els estan "prenent el pèl".

La manifestació, la quarta que es fa des de principis d'any, va començar a les 12 del migdia d'ahir i va aplegar una cinquantena d'usuaris afectats. La concentració va causar cues de cotxes en els dos sentits de la marxa, tenint en compte que estem en el darrer cap de setmana en què se celebra el Temps de Flors de Girona. Les cues, però, es van dissoldre ràpidament una vegada es va restituir el trànsit. Els conductors que van quedar aturats i els manifestants es van acabar encarant verbalment. El portaveu de la iniciativa popular, Xavier Tresserras, va explicar que la gent ha d'entendre que es manifesten pel "bé de tots". Tresserras va comentar, a més, que els organitzadors treballaran per aplegar més gent en la propera protesta que està prevista per al 19 de juny.

Que no afectin les retallades

D'altra banda, Tresserras va demanar que la possible retallada en infraestructures no afecti aquesta obra, ja que els treballs van començar l'any 2002 i, segons va dir, són unes obres que ja s'han pressupostat i que no entén per què a hores d'ara encara no estan acabades. Per això, els manifestants van demanar que es reprenguin les obres de transformació de la carretera en autovia, ja que l'empresa constructora que se n'encarregava va fer fallida l'estiu del 2009 i des de llavors els treballs estan aturats. A més, van destacar que el tram on es van manifestar -la cruïlla de Caldes de Malavella- és un dels punts de la via amb més perillositat per als conductors.

De fet, la N-II és una de les vies de la xarxa viària gironina que acumula més accidents de trànsit amb morts. En concret, el balanç de víctimes mortals conseqüència d'accidents de trànsit de l'any 2009 a les vies interurbanes de la demarcació de Girona va créixer un 24% amb relació a la xifra registrada l'any 2008. I bona part dels accidents tenen com a escenari la carretera N-II, ja que s'hi concentra un terç total de morts. Això significa que de les 62 víctimes que van morir el 2009 a la xarxa viària gironina, 18 van fer-ho en aquesta polèmica carretera (cosa que representa un 29%).