El jutjat número 3 del Social de Girona acollirà avui al matí el judici sobre els endarreriments salarials que enfronten a 26 treballadors laborals municipals amb l'Ajuntament de Tossa de Mar des de l'any 2007. El judici, que començarà avui a dos quarts d'onze del matí, arriba després de diversos intents fracassats d'evitar-lo.

Segons els responsables del Comité d'empresa, s'ha intentat evitar el judici, tot i que afirmen que des de l'Ajuntament se'ls ha acusat de voler el judici. "Ha estat l'Ajuntament qui no ha volgut arribar a un acord. Nosaltres l'hem volgut evitar des del principi", es va afirmar des del Comité.

La demanda es va interposar el 2009, després que Ajuntament i Comité no es posessin d'acord, ja que en un primer moment -el 2008- l'alcaldessa va afirmar que el problema es resoldria a finals d'any. Tot i la vuitantena d'afectats, només van ser 26 els treballadors que van demandar al consistori.

El Comité es va mostrar decebut, perquè en el judici només podran cobrar els treballadors que van demandar. "Si s'hagués arribat a un acord, haguessin pogut cobrar tots els treballadors afectats, que són una vuitantena. A l'anar a judici, però, només cobraran els endarreriments salarials aquells que van demandar a l'Ajuntament", es va afirmar des del Comité.