El Butlletí de l'Església de Girona ha publicat la disposició sobre la retribució del clericat per a ?l'any 2010 en què el bisbe Francesc Pardo determina que els capellans, i religiosos amb serveis pastorals confiats, rebin 13.580 euros anuals, en catorze pagues. Els 970 euros mensuals signifiquen un augment del 3,19% respecte a la retribució anterior. El Bisbat ha explicat que "els diners que rep cada capellà de la diòcesi procedeix de les aportacions dels fidels (que van a parar al Fons comú diocesà) i de les aportacions que, els qui ho desitgen, fan a través de l'IRPF". Tots els capellans cobren el mateix, "tant el vicari general com el rector de la parròquia més petita", tot i que el bisbe té dret a un suplement (d'entre 300 i 400 euros -1.270 i 1.370 euros finals-) per despeses de representació i que arriba de la Conferència Episcopal Espanyola. Els sous dels capellans són variables segons la diòcesi: entre 800 i 1.000 euros.

El delegat a Girona del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), Jaume Torrado, explica, en referència als pastors protestants, que "els salaris depenen molt de la quantitat de membres de la congregació i de la seva economia. El sou, normalment, sol estar proposat pel Consell de l'Església i aprovat per l'Assemblea i, en un percentatge elevadísim, sol ser bastant auster". En aquest sentit, remarca que "en algunes congregacions més històriques disposen d'una casa pastoral i un vehicle que solen ser usats pel pastor i, així, millorar la seva situació". Alhora, el delegat del Consell Evangèlic explicita dos casos: "Ministres de culte que treballen secularment a temps parcial per completar la seva assignació econòmica i poder sostenir les seves famílies"; i "ministres de culte que són destinats per congregacions o famílies denominacionals germanes en altres països". En aquest darrer cas, divulga, "reben en el seu país l'assignació com a missioners o pastors i vénen al nostre país a treballar com a ministres de culte però el salari és íntegrament sostingut per la seva església d'origen o pel comitè de missions de la seva família denominacional o organització". En aquest sentit, "les assignacions salarials d'aquests missioners es fa, normalment, calculant el cost de vida mig d'una família".

Testimonis de Jehovà

Josep Morell, responsable de premsa dels Testimonis de Jehovà de Catalunya, aclareix que la citada confessió "no està dividida en classe laica i clerical". "Tots ens considerem ministres, ministres voluntaris, sense excepció", afegeix. "Treballen, mantenen les famílies i, la majoria contribueix a finançar les despeses de l'organització". Alguns tenen "dedicació total" i reben "un modest allotjament i manutenció". "Tots ells han fet vot de pobresa", recorda.