El Departament d'Educació de la Generalitat ha decidit cancel·lar finalment l'horari intensiu de les classes a l'Institut d'Educació Secundària (IES) Vescomtat de Cabrera d'Hostalric pel que fa al curs vinent i que s'està implantat en aquest centre des de fa dos anys, quan es va començar a fer la sisena hora en els centres escolars catalans.

El motiu principal i que ha desencadenat aquesta decisió, tal com explica el director territorial d'Educació a Girona, Andreu Otero, és que en aquests moments a l'institut d'Hostalric "no hi ha una situació d'excepcionalitat" i, en canvi, si que existia fa un parell ?d'anys, relata, quan "hi havia la problemàtica del transport escolar no obligatori a la comarca" i que va ser això que va fer canviar el tipus d'horari. I que, per tant, "ara cal tornar a l'horari normal", partit.

Aquesta visió, però, no és la mateixa de l'AMPA de l'institut d'Hostalric, ja que "per a nosaltres hi ha una excepcionalitat, és l'ampli territori d'on vénen els estudiants", afirma la secretària de l'AMPA de l'institut d'Hostalric, Maribel Maribel Cañabate.

I és que els estudiants d'aquest institut provenen de sis municipis de l'àrea del Baix Montseny i quan es va començar a implantar la sisena hora, al haver de coordinar el transport escolar amb els alumnes del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Mare de Déu dels Socors es passaven moltes hores a l'autobús, ja que de vegades començaven a les 8 del matí a recollir-los i fins les 7 del vespre no retornaven a casa.

Un greuge que es va aturar amb la implantació de l'horari intensiu ara fa dos anys. Ara davant la resposta d'Educació, com explica Cañabate es convocarà una reunió entre els membres de l'AMPA de l'institut i, d'altra banda, una d'extraordinària amb els alcaldes i escoles dels municipis implicats per decidir si engeguen mobilitzacions per aconseguir de nou que s'imparteixin les classes en horari intensiu.

Tot i la mala notícia, la secretària de l'AMPA es mostra esperançada, ja que en la conversa amb representants d'Educació que va tenir divendres passat se'ls va comentar que hi havia la possiblitat de fer un horari "avançat que anés de dos quarts de nou del matí a dos quarts de cinc de la tarda", però tot i això, remarca, "caldrà posar més autobusos per fer la ruta i Educació ens va dir que cap problema".

Des d'Educació, Otero explica que de moment s'estan "estudiant alternatives perquè pel que fa a ?l'any vinent es pugui fer un horari perquè els nens no s'hagin d'esperar una hora per anar a buscar l'autobús" i, de fet, en aquests moments s'està coordinant amb el Consell Comarcal de la Selva per poder trobar una solució. A més, va afegir que en els propers dies, s'enviaran un parell de propostes d'horaris al centre perquè les estudiïn i, si cal, des de l'institut, en suggereixin una altra.