La tenen des de fa un mes i el regidor de seguretat ciutadana, Joan Cot (IpSp-PSC), assegura que encara no s'ha usat. El cos de policia local de Sils disposa d'una pistola elèctrica, una Taser X26, idèntica a les dues que té la policia local de Blanes. Es tracta d'una arma no letal molt reputada entre els agents de les forces de l'ordre, però que genera desconfiança entre els polítics fins al punt que, tot i que se sospita que una vintena de policies catalanes en tenen -segons un informe d'Amnistia Internacional, que pretenia abolir-ne l'ús-, a Girona tan sols Blanes n'ha admès la tinença i el seu ús en almenys dues ocasions -una d'elles va ser fa un any quan un desequilibrat es va tancar amb dues catanes a un pis del carrer de l'Esperança. Els Mossos d'Esquadra en tenen almenys set, però no s'usen a l'espera d'informes que avalin que no tenen efectes perniciosos.

Les Taser són pistoles que disparen dos arpons que funcionen com electrodes capaços de generar una intensitat d'uns dos microamperis a una potència de 50.000 volts, que és transmesa per uns cables que connecten els arpons amb l'arma i tenen una extensió d'uns set metres. Un tret de Taser causa dolor agut i immobilitat durant uns cinc segons, prous com perquè els policies redueixin el detingut amb seguretat. Una bateria de cotxe té 12 volts de potència i una intensitat de 40 amperis, cosa que fa que esdevingui, en teoria, més letal que una Taser, segons destaca un informe sobre pistoles elèctriques elaborat per instructors de tir de l'Associació Espanyola d'Instructors de Tir Policial (AEITP).

L'argument fonamental dels policies en favor d'aquestes armes és que, en cas de procedir a la detenció d'una persona alterada i agressiva, eviten recórrer a l'arma de foc. Així ho va exposar el cos de Sils al seu consistori i Cot, que deixa clar que es va tractar d'una decisió tècnica del cos i no pas política, considera que "és una bona cosa perquè pot estalviar la pistola". Fa dos anys, el Fòrum de Seguretat de Catalunya va organitzar a Girona una jornada sobre aquestes armes on caps de policia local van defensar el seu ús, admetent però que tenen un difícil encaix dins la llei -tot i que no estan prohibides, els cossos estatals no n'usen- i que poden comportar problemes a l'hora de justificar el seu ús davant un jutge.

El cas d'un esquizofrènic a Malgrat de Mar el 2008 va revifar el debat sobre les Taser. Va intentar agredir un agent amb un pic i aquest el va disparar, causant-li la mort a l'acte. Es va considerar que un tret de Taser hauria evitat el fatídic desenllaç.