El ple municipal de Blanes va aprovar ahir per unanimitat presentar un recurs d'alçada al conseller d'Obres Públiques i Política Territorial, Joaquim Nadal, perquè els càmpings puguin fer obres de mantenimenta les zones afectades pel pla director costaner, on, en un principi, el Govern català no permet fer cap mena d'actuació.

El regidor d'Urbanisme, Carles Gibert, va agrair primer de tot a la resta de grups la seva implicació per haver aconseguit que la fitació prevista per Costes es posposés fins a després de l'estiu. Tot seguit, va explicar el contingut del recurs, tot afirmant que "no es pretén modificar el pla director costaner, sinó simplement que els càmpings es puguin anar mantenint". Per part seva, el portaveu d'ICV, Joan Salmeron -que va donar suport al recurs-, va afirmar que "a ningú se li escapa que els càmpings són una part molt important de l'economia de Blanes, i no només per als responsables dels mateixos càmpings, sinó per a tots els que viuen una mica d'això". Finalment, el portaveu del PSC, Josep Marigó, va advocar per buscar un gran pacte entre el consistori, la Generalitat i Medi Ambient per trobar una solució al conflicte entre Costes i els càmpings.

Per altra banda, també es va aprovar la reducció salarial dels càrrecs electes i de la resta de personal laboral de l'Ajuntament. Cal recordar que la reducció serà d'un 7 per cent en el sou de l'alcalde, un 5 per cent en el dels tinents d'alcalde i regidors, i entre un 2 i un 5 per cent en el sou de la resta de treballadors, depenent de la categoria. A més, en el mateix punt es va aprovar una retallada del 10 per cent en les subvencions als partits.

Paral·lelament, es va debatre la moció, presentada pels grups del PSC i EUiA-ICV, perquè la futura antena que s'instal·larà al municipi per acabar amb les zones fosques de TDT, no sigui també per a la telefonia mòbil. El govern va tombar la proposta perquè el projecte està molt avançat i és una necessitat per al municipi, reiterant que només serà per a la TDT.