El Consell Comarcal de la Selva té avui sobre la taula una proposta de l'Entesa pel Progrés Municipal, a l'oposició, que vol donar un impuls més per tal que els forns moruns de Breda s'acabin convertint en Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). En concret, el ple del Consell que amb tota probabilitat aprovarà el punt per unanimitat, vol instar l'Ajuntament de Breda a declarar BCIL aquests darrers forns moruns de ceràmica conservats a la població, que és coneguda per la seva tradició en aquesta activitat artesanal.

El conseller de l'Entesa Jaume Salmerón explica que s'ha presentat la moció per "protegir aquests forns, dels quals en queden tan pocs a Catalunya i que cal catalogar" i a més, afegeix que tal com ha impulsat el moviment veïnal Salvem Els Forns de Breda els darrers mesos, es vol a més de donar-los la protecció, aconseguir que aquestes restes acabin essent una nova via per donar a conèixer aquesta població de la Selva.

De fet, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Mnactec) va emetre un informe fa uns mesos en què assegura que tant l'Ajuntament de Breda com el Consell Comarcal haurien d'apostar per declarar-los Bé Cultural d'Interès Local. Quan l'Ajuntament aprovi la resolució, llavors, com diu Salmeron, el Consell farà el mateix.