El Departament d'Educació de la Generalitat ha completat la connexió amb Internet d'alta capacitat a les aules de 1.794 centres educatius públics de Catalunya, que es va iniciar fa tres anys.

Aquest projecte, denominat Heura, ha suposat una inversió de 54,16 milions d'euros i compleix el compromís adoptat pel Govern català en aquest sentit l'any 2006 -segons va informar el Departament d'Educació en un comunicat.

Els 1.794 centres ja cablejats s'afegeixen als que ja comptaven amb aquest tipus d'infraestructura en el moment d'iniciar-se el projecte Heura; i als 324 centres que s'havien remodelat completament o traslladat a un edifici nou i ja tenien aquests requisits tecnològics. Segons Educació, amb la finalització del cablejat, els centres públics catalans se situen al capdavant pel que fa a equipament i infraestructures tecnològiques en el conjunt d'espais dels quals disposen. Aquest projecte permet a les escoles poder desenvolupar projectes com l'EduCAT 1x1, de ?digitalització de les aules.