Tots els grups de l'oposició van carregar contra el desgavell que ha organitzat el PDB al govern de Blanes, malgrat que també van culpar CiU i l'alcalde Trias, en especial. "És absurd de totes totes i, a més, no té cap sentit", va afirmar la regidora d'ERC, Conxita Boldú, que fins ara ha donat suport incondicional a l'equip de govern.

"Per nosaltres no és una bona notícia. A nou mesos de les eleccions entenem que era la puntilla que li faltava al poble", va comentar el portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmeron. I el portaveu del PSC va reiterar que és una estratègia per marcar perfil: "Tota aquesta moguda és per marcar distàncies de cara a les eleccions, però no han tingut gens present Blanes, que és qui en surt més perjudicat", va dir Marigó.

Una de les principals dianes de les crítiques per la crisi de govern va ser el propi alcalde i el regidor de turisme, Fernando Gómez, que de moment es queda al govern. "Probablement, el culpable no sigui el PDB, sinó l'alcalde de Blanes. Si no hagués tingut tan d'afany de poder, això no hauria passat. La força més votada va ser el PSC i hauria d'haver governat en minoria. Per poder governar, l'alcalde Trias va vendre la seva ànima al diable", va afirmar Salmeron. "Em sembla totalment inconcedible l'actitud de l'alcalde. Davant d'una crisi de govern, s'arrossega als peus d'un partit xenòfog, homòfog i que no és de fiar. L'alcalde no té ni idea de què ha de fer", va carregar Marigó.

El regidor Gómez també va rebre, ja que l'oposició no acaba d'entendre com pot ser que es quedi si el PDB decideix marxar. "Sembla que el senyor Fernando Gómez té molts interessos per quedar-se", va comentar Boldú. Salmeron, però, va anar més enllà: "Dels dos, el més honrat és en Ramos. Si el senyor Gómez es queda, no ho farà per salvar el cul a l'home de confiança que té a turisme, no?", va afirmar. "Demanarem a CiU, que sigui valent per una vegada, i tregui les atribucions al senyor Gómez", va afegir Salmeron.

Marigó també va criticar l'exregidor d'Esports, Anselm Ramos, per deixar els temes sense solucionar. "Tenim dos temes empantanegats, que són la Ciutat Esportiva i la televisió de Blanes, responsabilitat del senyor Ramos. Per la qual cosa ha estat una sortida covarda i irresponsable, d'una persona que s'ha vist incapaç de solucionar els problemes de veritat", va comentar Marigó. Per la seva part, Salmeron va destacar entre riures que a l'inici del mandat, Ramos va afirmar que seria el millor regidor d'esports de Blanes, però les coses no li han acabat de sortir com esperava. "Va dir que seria el millor i ha estat el pitjor regidor d'esports i, a més, se n'anirà sense inaugurar la Ciutat Esportiva", va valorar.

Per altra banda, davant la possible entrada d'ERC al govern, Boldú va afirmar no haver decidit res. "Des d'un principi vam decidir no entrar al govern i ara no crec que canviem. Encara no n'hem parlat. Però, seguirem com fins ara, fent governable Blanes", va afegir Boldú. Els altres dos grups, PSC i EUiA-ICV, van assegurar que no presentaran una moció, sinó que seguiran treballant com ho han fet fins ara, tot i que caldrà més predisposició del govern. "Si aquest govern no canvia, és més dialogant i escolta les propostes de l'oposició, serà molt difícil que se'n pugui sortir", va afirmar Marigó. "Qui haurà de treballar més a partir d'ara serà l'alcalde, perquè haurà de pactar", va afegir Boldú.

Finalment, els grups van recordar la beligerància de la revista Proa, propera al PDB, que podria tornar. Pels rumors que corren pel poble, sembla que la caixa dels trons només ha fet que començar.