Les II Jornades de Recreació Història Romana Blanda Aeterna, que començaran divendres i s'allargaran fins diumenge, tenen aquest any en la gastronomia un dels al·licients prinicipals. A més, però, durant aquests tres dies, legionaris amb campaments, cavalleria romana, simulacres de batalles o representacions de la vida quotidiana de grups procedents d'Anglaterra, França, Alemanya i Hongria seran alguns dels escenaris instal·lats dels que es podran disfrutar al passeig Marítim i a la platja de la Badia de Blanes.

Pel que fa a l'aposta per la gastronomia, enguany set restaurants de Blanes oferiran durant el cap de setmana uns menús de cuina Romana, que utilitzaran els ingredients que ja es feien servir ara fa 2.000 anys. El preu dels menús anirà dels 25 als 40 euros. Per altra banda, les jornades també comptaran amb xerrades històriques i una exposició del Museu d'Empúries, entre d'altres.

El regidor de Fires i Festes de l'Ajuntament de Blanes, Fernando Gómez, va explicar en roda de premsa que un dels objectius de les II Jornades és allargar la temporada d'estiu i que sigui un revulsiu econòmic per a la vila. En aquest aspecte, el tinent d'alcalde de Govern Local, Joaquim Torrecillas, va manifestar també que el dissabte 11 de setembre, els establiments que ho vulguin, encara que sigui festiu, podran obrir.