La Biblioteca Municipal de Lloret de Mar tancarà provisionalment el proper 18 d'octubre per preparar el trasllat cap al futur centre sociocultural, ubicat a la plaça Pere Torrent, on també hi haurà l'escola d'adults. Segons avançava l'Ajuntament ahir, el darrer dia en què es podrà fer ús dels serveis de préstec de la biblioteca serà el divendres 15 d'octubre. A partir d'aquesta data, les persones que vulguin renovar aquells documents que tinguin en préstec ho podran fer des d'Internet mitjançant el catàleg col·lectiu ARGUS, per telèfon o a través del correu electrònic de la biblioteca.

El consistori preveu que el Centre sociocultural de la localitat, on s'hi ubicarà la nova biblioteca, es pugui inaugurar a principis de 2011, quan s'hagi traslladat totalment el fons actual i se n'hagi comprat de nou. L'edifici es posarà en marxa després de nombrosos retards, ja que la seva construcció es va iniciar el novembre de 2006. L'execució, però, ha comptat amb molts problemes, en part per les característiques dels terrenys. Les obres ja van començar amb endarreriment perquè l'enderroc de l'antic teatre que hi havia a la plaça va ser dificultós. Però el principal escull ha estat la gran quantitat d'aigua que es va trobar en el subsòl de la plaça Pere Torrent i que ha complicat en gran manera l'execució dels treballs.

"Som a punt d'iniciar una nova etapa en què Lloret, per fi, tindrà una biblioteca pública al nivell que li correspon i creiem que això val les dificultats i els esforços que hàgim de fer per aconseguir-ho", es pot llegir en un comunicat penjat al web de l'Ajuntament. El consistori, a més, demana disculpes als usuaris i assegura que intentarà que el temps que estigui tancada "sigui el mínim possible", tot i que assegura que cal reconvertir i reorganitzar tot el fons que hi ha actualment i ampliar-lo amb uns quants milers de documents més abans d'obrir. Una tasca que comportarà un mínim de dos mesos, segons l'Ajuntament, i que "no es pot compatibilitzar amb l'atenció als usuaris i el préstec".