Més de 46.000 visitants han passat aquest any per la fira Equus Girona 2010, que va començar divendres al Palau de Fires i el parc de la Devesa i que va tancar ahir al vespre la seva 22a edició. Repeteix el nombre de visitants de l'any passat, malgrat haver reduït en un dia la fira.

Tot i que el sector de la ramaderia i l'hípica pateix les conseqüències de l'actual conjuntura econòmica, la directora de Fira de Girona, Anna Albar, va assegurar que, al contrari que ha passat en altres fires especialitzades, el saló gironí no se n'ha ressentit.

Així, Albar va assegurar ahir que el balanç del saló d'aquest any es podia considerar "realment positiu", ja que totes les previsions s'havien anat complint en els tres àmbits del Saló del Cavall i del Poni: l'esportiu, el ramader i el comercial.

Així, Anna Albar va explicar que enguany s'havia incrementat tant el nombre d'expositors comercials -tres més que l'any passat, com el de cavalls, amb un centenar més d'animals.

Albar va expressar la satisfacció per l'èxit de la vessant comercial i ramadera de la fira hípica de Girona.

Entre les diferents competicions esportives destaca l'espectacle L'Esperit Amic, vist per primer cop a Catalunya.

La 22a edició de l'Equus Girona tenia la particularitat d'obrir només tres dies per al públic en general, en lloc dels quatre habituals, malgrat que els professionals del sector del cavall van poder gaudir d'una jornada més.

Més de 500 cavalls

L'edició d'enguany, centrada en la vessant més esportiva, va ocupar uns 50.000 metres quadrats i va tenir tres pistes cobertes on es van desenvolupar les diferents competicions i exhibicions.

A més, va comptar amb 135 expositors, tant comercials com ramaders, i la participació de més de 500 cavalls.

En total, s'hi van muntar més de 400 boxes i s'hi van utilitzar una seixantena de tones de palla i dues de pinso.

La fira estava organitzada per Fira de Girona en col·laboració amb l'Ajuntament, la Diputació i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, així com la Federació Catalana d'Hípica.