La ràtio de pacients per metge de la regió sanitària de Girona és la segona més alta de Catalunya, situada només per darrere de Barcelona. Tot i això, es troba dins dels paràmetres que recomanen les societats científiques. Segons les dades que el Departament de Salut ha facilitat al diputat del PP Rafel Luna, a les comarques gironines hi ha 1.350 pacients per a cada metge de família, una xifra molt superior a la de zones menys poblades com l'Alt Pirineu i Aran (on són 804) o les Terres de l'Ebre (961).

Els 1.350 pacients per metge de les comarques gironines es troben per sota de la mitjana catalana, que se situa en 1.390. Això sí, la mitjana puja gràcies a la ràtio de Barcelona, que, al ser la demarcació més poblada, compta amb 1.476 pacients per a cada metge de família. En segona posició ja es troba Girona, amb 1.350, mentre que tot darrere hi ha Lleida (1.257), la Catalunya Central (1.256) i el Camp de Tarragona (1.246) . L'Alt Pirineu i les Terres de l'Ebre es queden molt més enrera, ja que cap d'ells supera el miler.

Malgrat l'alta ràtio de les comarques gironines, aquesta es troba dins dels paràmetres que recomanen les societats científiques, ja que situen la xifra en 1.500 pacients per metge. Girona es troba, doncs, per sota d'aquesta quantitat, igual que tot Catalunya.

Pel que fa a pediatres, les comarques gironines compten amb una ràtio de 1.166 infants per a cada metge, una xifra superior, en aquest cas, a la mitjana catalana, que se situa en 1.152. En aquest cas, les Terres de l'Ebre són les que compten amb una ràtio de pacients per pediatra més elevada, ja que arriba fins als 2.134. Això vol dir que en aquesta regió sanitària falten pediatres, ja que les recomanacions parlen de mil nens per a cada metge.

Després de Terres de l'Ebre, la segona ràtio més elevada es troba a Lleida i, tot seguit, a l'Alt Pirineu i Aran. A continuació hi ha el Camp de Tarragona i, en el següent lloc de la llista, les comarques gironines. Barcelona i la Catalunya Central són les zones amb les ràtios de pacients més baixes.