Blanes presentarà al·legacions contra el projecte de delimitació provisional del domini públic marítim que Costes va dur a terme sobre el terreny el passat 14 d'octubre. El consistori preveu aprovar un acord pel qual es formulin aquestes al·legacions en el ple municipal del proper dilluns per intentar buscar una delimitació alternativa que pugui permetre que els càmpings afectats continuïn amb la seva activitat. En l'acord que es proposa, l'ajuntament recorda a Costes que l'atermenament proposat incideix de forma "negativa" sobre una activitat econòmica i turística, que és de gran "importància" per al municipi.

L'Ajuntament de Blanes ja ha mostrat la seva disconformitat sobre aquest atermenament en diverses ocasions. Cal recordar que el passat 31 de maig, el plenari va aprovar informar desfavorablement a Costes sobre la qüestió i va sol·licitar postposar l'acte de fitació que estava previst per al 19 de juny, com així va ser. En aquest acte de fitació, que es va dur a terme el passat 14 d'octubre, un tècnic de l'Ajuntament va signar l'acta i hi va fer constar el seu rebuig, com van fer també els representants dels quatre càmpings afectats i un tècnic que representava el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat.

Així, doncs, en la proposta que s'ha d'aprovar dilluns l'Ajuntament sol·licita a Costes que plantegi "una alternativa adequada que pugui conjuminar els interessos públics amb el manteniment d'aquesta activitat econòmica i turística de gran interès per a la vila de Blanes". Segons s'indica en l'acord es formularan al·legacions en el sentit de reiterar el contingut del darrer acord de plenari.

Per altra banda, el consistori recorda a Costes que no disposa de la documentació que fonamenta el seu projecte de delimitació provisional, malgrat que des del Ministeri de Medi Ambient s'assegura que la proposta es basa en estudis geomorfològics de la zona, en què s'ha detectat que el mar està guanyant terreny a la terra. "Aquest Ajuntament no té constància formal dels criteris tècnics i normatius que fonamenten i legitimen la proposta formalitzada pel Servei perifèric de Costes de Girona del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim", denuncia el consistori en l'acord.

Una finca municipal

L'Ajuntament destaca, a més, que en la proposta d'atermenament que ha elaborat Costes hi ha la previsió d'incorporar al domini públic marítim terrestre una finca de titularitat municipal i de naturalesa demanial situada en el sól urbà consolidat, destinada a espais lliures públics, que prové de les cessions obligatòries i gratuïtes de terrenys classificats com a sòl urbà consolidat.

El termini per presentar ?al·legacions era de 15 dies des de ?l'acte de fitació i per tant queda ?menys d'una setmana per poder fer ?arribar les al·legacions. El PTOP i els representants dels càmpings ja van anunciar que en presentarien i tot i tenir-les gairebé enllestides encara no les han tramès a Costes.