L'Ajuntament de Blanes haurà de tirar a terra un bloc de pisos del passeig de Santa Bàrbara, de l'àrea de Mont-Ferrant. Així ho ha dictaminat l'Audiència de Girona després de desestimar un recurs que havia interposat el consistori el seu dia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) en declarar nul·la la llicència d'aquest bloc de pisos.

I és que el TSJC, a prinicipis d'aquest any, va ratificar la sentència dictada pel jutjat contenciós administratiu de Girona en què es donava la raó a una particular que havia portat l'Ajuntament als jutjats per una junta de govern del 2006 en la qual es concedia llicència d'obres a un bloc de pisos. En aquell moment, quan hi havia l'exalcalde Josep Marigó (PSC) al capdavant del consistori, el govern es va donar llicència per fer un edifici plurifamiliar i l'aleshores regidor d'Urbanisme, Joan Puig, hi va votar en contra.

La denúncia de la demandant es fonamentava en el fet que aquest bloc es va acabar construint enganxat a la seva casa, sense guardar els tres metres que es requerien segons el planejament urbanístic aleshores vigent. I un cop ?guanyat el contencós, llavors el TSJC també va desestimar els recursos tant de l'Ajuntament com de la constructora Gestió Immobiliària Costacat SL i declarar nul·la la llicència i ara; l'Audiència li torna a donar la raó a la demandant.

Recórrer la resolució

Després de rebre la notificació d'aquesta sentència judicial, l'actual alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), assegura que per una banda, lamenta aquesta sentència i que "tot i ser un tema de la legislatura anterior" i que, per l'altra, des del govern explica "farem un recurs perquè creiem que hem de defensar el que creiem que és legal i també, pel consistori i els ciutadans".

I és que amb aquesta sentència de l'Audiència, el consistori blanenc podria veure's abocat a haver de pagar milions d'euros a la constructora, que al seu dia va obtenir la llicència; a banda dels ciutadans que van compar-hi pisos. Un aspecte que com explica l'alcalde, "pot repercutir en greus perjudicis per a l'Ajuntament de Blanes i per això cal defensar els interessos dels ciutadans".

Tot i les resolucions judicials, l'Ajuntament de Blanes el mes de juny d'aquest any va decidir donar una llicència d'obres per evitar enderrocar i indemnitzar l'empresa per aquest edifici perquè amb el nou pla general, es considera, com ahir recordava Josep Trias, que seria legal el permís.

Però tot i això, no ha estat prou perquè el jutge hagi decidit que cal executar la sentència que el seu dia va emetre el TSJC en considerar que és nul·la la llicència i, per tant, que cal enderrocar aquest edifici del passeig Santa Bàrbara del barri de Mont-Ferrant de Blanes.