El PSC ha incorporat al programa electoral una proposta que pretén "cosir" tots els camins de ronda, des de Blanes a Portbou, per convertir-los en un gran circuit de senderisme que permeti fer tota la ruta a peu i seguida. El cap de llista del PSC a Girona, Joaquim Nadal va afirmar ahir a Palafrugell que aquest seria un element més que se sumaria al turisme de base -el de sol i platja- i que permetria atraure més turistes durant tot l'any amb un producte alternatiu.

"No es tracta d'invents sinó de productes que complementen el sol i platja i així omplen el forat que ha deixat països que fan la competència, com Croàcia", va explicar Nadal.

El candidat va dir que el senderisme és una pràctica a l'alça i, per tant, es pot aprofitar els camins de ronda per lligar-los i aconseguir "que es puguin oferir com un sol producte turístic", va indicar Nadal, que ho va equiparar a d'altres pràctiques com la bicicleta o el golf. Per aconseguir-ho, caldria que alguns trams que ara queden desconnectats s'unissin per tal que una persona pugui entrar als camins de ronda en el punt que vulgui i fer tot el recorregut.

Un compromís elèctric

D'altra banda, el cap de llista del PSC també va avançar que, si governen, demanaran un compromís per escrit a Red Eléctrica i la distribuïdora pertinent per tal que quedi reconeguda la garantia de subministrament de les comarques gironines.

Nadal va afirmar que el PSC va donar suport a la MAT perquè aha de servir per acabar amb els problemes de subministrament que té el territori.

"La MAT no serà com el TGV que passa per llocs i no para, sinó que la MAT passarà i si la deixem fer és perquè cobrirà el dèficit energètic de Girona", va manifestar Nadal.

El polític gironí va anunciar, a més, que els socialistes preveuen fer un pla per modernitzar els polígons industrials similar al Pla de Barris que s'aplica als municipis, per tal de recuperar serveis, garantir l'accés ràpid a Internet i la introducció de les noves tecnologies.