L'Hotel Torremirona de Navata acomiadarà els 23 treballadors i tancarà les portes si el Departament de Treball accepta l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per la mala situació econòmica, segons ha informat la Cadena Ser. A data d'avui ja està tancat per falta de reserves i no obrirà fins al cap de setmana. La resta d'instal·lacions, el golf i la urbanització de cases que gestiona una altra empresa no estan afectats.

La companyia hauria presentat una auditoria que confirmaria que la situació econòmica és inviable per continuar amb l'hotel obert. La situació és delicada i els gestors manifestarien que no es pot assumir. Això passa set anys després d'inaugurar-se l'hotel de quatre estrelles dins el golf de Navata que en aquest moment pateix una davallada de reserves que fins i tot l'ha obligat a tancar entre setmana.

L'expedient presentat a Treball només afectaria la gestora de l'hotel, Torre Mas Cambell, perquè el golf i els habitatges els gestiona una altra empresa, ha informat la Ser. En aquest moment l'empresa hauria de començar a negociar amb els treballadors.

L'hotel està situat davant el forat 1 del camp de gol i posa a la disposició dels clients els serveis habituals d'un hotel de quatre estrelles. A l'interior del complex, però, hi ha altres serveis i residències tant per comprar com per llogar.

Malgrat la situació que pateix l'hotel, el turisme de golf genera un volum de negoci anual a les comarques gironines, segons les dades del Patronat de Turisme, que supera els 32 milions d'euros amb la presència a la Costa Brava anualment de 36.400 jugadors estrangers. Aquests hi passarien una mitjana d'entre sis i set dies i gastarien uns 900 euros per cap. Ara bé, segons informava a l'emissora, el director corporatiu del PGA Golf de Caldes de Malavella, David Plana, "s'ha educat molta gent que en aquesta zona el setembre-octubre molts hotels tancaven, per tant, ja no ens busquen", per això des de la seva empresa busquen hotels que puguin oferir el servei la resta de mesos perquè això no passi.

Catorze camps de golf

La majoria de jugadors estrangers que es desplacen a la Costa Brava ho fan els mesos de març i abril i els de setembre i octubre. A les comarques gironines hi ha un sector econòmic molt important amb 14 camps de golf que es dedica a oferir diferents serveis turístics ?vinculats a la pràctica d'aquest esport.