Dos delinqüents multireincidents, Andrés J.A. de 36 anys i Xavier P.F. de 37, van protagonitzar ahir nombrosos aldarulls a Santa Margarida, a Roses, on es van enfrontar a la Policia Local, un d'ells agredint un agent i causant destrosses a un vehicle policial. El segon va poder ser emmanillat abans que aconseguís colpejar un segon agent. Ambdós anaven amb un grup d'almenys tres persones més que havia protagonitzat aldarulls en un bar i es va rebre un avís que, a més, advertia que portaven un home al maleter. Aquesta darrera informació va resultar ser falsa, però quan es va procedir a interceptar els vehicles es va produir l'enfrontament amb la Policia Local, que va haver de demanar reforços a Mossos. La situació va obligar a impedir el pas de vehicles al carrer.

Fonts municipals han informat que es va rebre l'avís pels aldarulls que protagonitzaven un grup de joves amb actitud violenta a l'interior del bar Porto Fino, a Santa Margarida, a l'avinguda de la Platja. Això es produïa pels volts de tres quarts d'onze del matí advertint també de la possibilitat que haguessin posat un home dins el maleter d'un cotxe. La policia va enviar una patrulla que va interceptar el vehicle a una zona propera a la Gola de l'Estany, a tocar d'on es va rebre l'avís. A l'interior hi anaven quatre ocupants. Es va comprovar que al maleter no hi havia ningú, però les quatre persones, algunes de les quals presentaven psímptomes d'anar sota els efectes de l'alcohol, van començar a increpar els policies. Principalment, Andrés J.A., que més tard seria detingut. En veure que la situació era tensa, i que eren només dos agents, van demanar reforços. Cap al lloc es va desplaçar una segona patrulla de la policia i una dels Mossos d'Esquadra. Mentre estaven identificant els quatre ocupants del vehicle va arribar un segon cotxe. La persona que el conduïa, Xavier P.F., va baixar amb actitut agressiva informant que era el company sentimental d'una noia a qui s'estava identificant. Segons els mossos, va començar a insultar i agredir a cops de puny i de peu un dels agents de la Policia Local. Van aconseguir retenir-lo i va ser detingut. Va causar destrosses a l'interior del cotxe policial mentre se l'emportaven. Mentrestant, Andrés J.A alhora va iniciar les amenaces contra un altre policia local. La resta d'agents de Mossos i policia van intentar que es tranquil·litzés però en el moment en què anava a agredir va ser detingut. Això passava al mig del carrer Punta de la Figuera obligant a impedir el pas als vehicles que es van veure sorpresos, segons relatava un veí, per la presència de nombrosos agents i detencions a plena llum del dia.

Delinqüents multireincidents

Segons els Mossos, tant Andrés. J.A. com Xavier P.F. tenen diversos antecedents, el primer principalment per robatoris, furts i atemptats, mentre que el segon també per actes violents. Tenen residència a Barcelona i Olot, tot i que un d'ells és de Roses i ambdós són vells coneguts a la població per part de la policia. Ahir al vespre els dos homes continuaven detinguts a la comissaria dels Mossos de Roses acusats d'atemptat a l'autoritat i intent d'agressió, i s'esperava acabar les diligències imputant-los altres delictes com danys.