L'Ajuntament de Blanes ha hagut d'aplaçar el dia del ple ordinari perquè la sala on es fan els plens estarà ocupada la nit de dilluns per la Penya Barcelonista de Blanes, que hi anirà a veure el partit del FC Barcelona contra el Reial Madrid per televisió. Per aquest motiu finalment el consistori ha decedit celebrar-lo l'endemà, dimarts, a les vuit del vespre.

Aquest canvi de data es deu a què actualment l'Ajuntament de Blanes no té una sala d'actes fixa, perquè la que tenia adossada a l'edifici consistorial del passeig del Mig es troba en obres perquè fa uns anys va patir l'ensorrament d'una part del sostre i, actualment, es troba reformant-se. I des que el 2007 va patir aquest esfondrament, la Junta de la Casa del Poble cedeix una sala d'aquest habitatge que es troba al mateix passeig que l'edifici del consistori. En canvi, la Penya Barcelonista de Blanes paga un lloguer per fer-ne ús i per això l'Ajuntament ha hagut de postposar la celebració del ple.

En aquest mateix edifici de la casa del poble hi ha diferents entitats que s'hi allotgen, a banda de l'Ajuntament i la Penya Barcelonista, com ara la colla sardanista i d'altres que hi fan diverses activitats.

Blanes sempre celebra els plens ordinaris l'últim dilluns de mes i en aquesta ocasió es passa al dia 30 de novembre. Fonts del consistori,expliquen que aquest canvi es deu a què encara no es té un local fix i que la Casa del Poble, l'entitat que la gestiona, els hauria demanat que postposessin fins a dimarts la celebració perquè la Penya Barcelonista paga un lloguer des de fa anys i, en canvi, al consistori se li cedeix gratuïtament aquest espai que s'ha habilitat com a sala d'actes municipal.

L'ombra del Parlament

Aquest partit de futbol que tantes rivalitats i polèmiques està generant els últims dies i que enfronta els clubs FC Barcelona i Reial Madrid ha eclipsat no sols la política del país sinó també la local. Es va situar en dilluns per no afectar les eleccions al Parlament de ?Catalunya, els seus resultats i el dispositiu de seguretat; i ara també de retruc ha guanyat el seu protagonisme a l'activitat municipal de Blanes, amb l'aplaçament de la celebració del ple i, per tant, els regidors que ho desitgin podran disfrutar d'aquest "clàssic" i debatre els assumptes municipals de Blanes l'endemà.

El ple de Blanes que se celebrarà dimarts té cinc punts a l'ordre del dia a ?banda d'unes mocions del grup d'EUiA de Blanes. Entre les que presenta en destaca la queel grup reclama al ple que es defensi el dret a l'habitatge. On insta, entre d'altres, el Govern de l'Estat a adoptar les disposicions legals pertinents perquè "es ?suspengui l'execució d'un ?desnonament com a conseqüència d'impagament de la hipoteca sobre l'habitatge habitual quan al menys un dels membres de la unitat ?familiar estigui en situació d'atur".