Els hotels de la Costa Brava esperen ocupacions d'entre el 65% i el 75% de la seva capacitat durant el pont de la Constitució d'aquest cap de setmana. Pel que fa a la ciutat de Girona i la seva àrea d'influència, les reserves realitzades auguren una ocupació hotelera del 55%, i a la Cerdanya, del 75%. Els dies amb major ocupació seran de dissabte a dilluns. D'altra banda, Aena calcula que durant el pont hi haurà un tràfic de 71.200 usuaris per l'aeroport de Girona.

L'ocupació hotelera de la resta de comarques gironines s'espera variada, si bé amb el comú denominador de tenir el punt àlgid entre els dies 4 i 6. Així, la zona del Ripollè?s anuncia una previsio? d'ocupacio? al voltant del 76% a partir de dissabte dia 4 de desembre. Per altra banda, les zones de la Garrotxa i la Selva interior les reserves apunten a un nivell d'ocupacio? del voltant del 60%. Respecte a les dades, les cases rurals seran les que gaudiran d'una major ocupació aquests dies.

Tanmateix, totes les dades exposades s'han elaborat a partir de les reserves comptabilitzades a dia d'ahir, però cal posar de manifest que existeix la tendència a realitzar reserves d'última hora, amb la qual cosa els índex d'ocupació poden augmentar.

Pel que fa als restaurants gironins, el nombre de reserves oscil·la entre el 35% i el 60%. La resta de les ?reserves es completaran a última hora o fins i tot en passants del dia.

El perfil del turista que s'espera per aquest pont és majoritàriament del país i familiar: catalans procedents de l'àrea metropolitana de Barcelona i espanyols. S'espera un baix percentatge de turista estranger, provinent de Franc?a.

Operatiu especial de trànsit

El Servei Català de Trànsit va presentar ahir un operatiu especial pel pont, que es posarà en marxa avui a les tres de la tarda i estarà vigent fins a les 24 hores de dimecres 8 de desembre. El SCT estima que uns 510.000 vehicles sortiran de Barcelona i la seva àrea d'influència amb destinació sobretot cap a les zones de muntanya.