Incredulitat i consternació a Serinyà davant la mort d'una parella holandesa i el seu fill. Els veïns que viuen a prop de la casa rural que regentava la parella d'uns 70 anys estan consternats pel tràgic succés i no s'acaben de creure que el matrimoni pogués cometre un parricidi i després suïcidar-se.

Els Mossos d'Esquadra mantenen obertes diverses línies d'una investigació que està sota secret de sumari.

La policia treballa amb diverses hipòtesis, com per exemple, que podria tractar-se d'un suïcidi col·lectiu o que els pares podrien haver comés un parricidi i després suïcidar-se. Hi ha indicis que donarien força a aquesta última hipòtesi, tot i que encara no se'n descarta cap. Els investigadors del cas estan a l'espera de rebre el resultat de les autòpsies perquè aclareixin els fets.

Els cossos sense vida de la parella es van trobar aquest dissabte a la tarda submergits al riu Fluvià, prop de la presa d'Esponellà. Els cadàvers estaven a quatre metres de profunditat, agafats de la mà i duien una motxilla amb pes, fet que confirmaria el suïcidi.

El fill, un jove de 33 anys, va aparèixer mort divendres a la casa familiar i segons les investigacions hauria mort per ferides d'arma blanca. Per tant tot apuntaria a una mort violenta.

La víctima tenia una malaltia mental que el mantenia ingressat en un centre d'educació especial. Els caps de setmana els passava a casa dels pares.

A més els investigadors també haurien trobat una carta del pare i la mare on deixarien constància de la seva voluntat de morir. Això i la motxilla plena de pedres porta a pensar a la policia en la hipòtesi del suïcidi.

Estimats al poble

La família d'origen holandès, tot i que la mare tenia la nacionalitat espanyola, regentava una casa rural als afores de Serinyà, a la zona del pla de Martís. La casa s'anomena Mas Cadavall. El matrimoni i el seu fill vivien al municipi des de feia més de quinze anys.

Veïns que viuen a prop del mas estan consternats pel tràgic succés i no s'acaben de creure que la parella pogués cometre un parricidi i després suïcidar-se.

"M'havien dit que s'estimaven molt el seu fill i fins i tot que no podrien concebre la vida sense ell", s'estranyava la Sílvia Galaià, una veïna de la família. Per això veu "impossible" que poguessin prendre-li la vida.

Galià també va relatar que el fill mort tindria autisme i, segons li havia explicat la família, tindria "un punt violent" que a vegades el feia de difícil tractar.

"Se'ns fa molt difícil pensar que l'hagin pogut matar i després suïcidar-se perquè era un fill molt estimat, i a més tenien dos fills més, un que vivia a Màlaga i l'altre a Barcelona, i néts", va reiterar Galià.

Aquesta veïna també va explicar que el dimecres la dona holandesa va anar fins a casa seva a felicitar-los les festes. Això va succeir dos dies abans del succés. La veïna va explicar que "mai havia fet" cap tipus de felicitació.

D'altres segueixen consternats pel succés, com en Joaquim Roca, veí de Banyoles que acostumava anar a buscar bolets per la zona de pla de Martís. Roca explicava que "no s'ho acaba de creure" perquè eren "molt bona gent".

Així mateix ho va relatar una altra veïna, l'Elvira, que va dir que sempre que la mare i el fill passaven pel costat de casa seva la saludaven.

Desvinculat del crim d'Olot

Per la seva banda, l'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, va explicar que la família no feia massa vida al poble, però va destacar que això no volia dir que no es relacionessin ja que vivien en una casa aïllada.

"Eren persones molt normals com tots els veïns del municipi", va destacar. Ramon, però, va remarcar que tot i tractar-se d'un succés "estrany" no deixa de ser un succés que s'ha produït en un àmbit familiar i que cal "desacoplar-lo" de fets com els d'Olot, ja que són "completament diferents i no tenen res a veure l'un amb els altres".

A més, Ramon va afegir que el dilluns el consistori farà un ple extraordinari per lamentar el tràgic succés i donar el condol a la família.