La terra va tornar a tremolar ahir a les sis de la tarda a la Selva. Com el passat 20 de desembre, un nou terratrèmol va sacsejar uns deu quilòmetres al voltant de Caldes de Malavella.

Segons l'Institut Geològic de Catalunya, l'epicentre es va situar a Caldes i els seus efectes es van deixar sentir a Llagostera, Vidreres i Cassà. La tremolor va ser de 2,7 graus a l'escala de Richter, un grau menys que el terratrèmol del passat 20 de desembre.

Sortosament no es van haver de lamentar danys de magnitud i els Bombers de la Generlitat no van haver de fer cap sortida.

Caldes es troba en una zona d'activitat sísimica important, com ja ha demostrat en els darrers anys, on hi ha hagut diversos petits terratrèmols. De fet, l'Institut Geològic de Catalunya registra més de setanta casos d'activitat sísmica cada any. El que passa és que només qualifica com a crisi sísmica aquells terratrèmols que superen els 2,5 graus a l'escala de Richter.

La província de Girona està situada en una zona de col·lisió entre les plaques tectòniques d'Europa i Àfrica. La Selva i el Ripollès són les dues comarques gironines que tenen més risc.

L'última activitat sísmica de la zona es va produir abans de les vacances de Nadal. Llavors la seva intensitat va ser de 3,9 graus i el seu epicentre va ser també Caldes de Malavella.

Aquest útltim terratrèmol va sorprendre, a diferència del d'ahir, molta gent dormint, ja que es va produir a primeres hores del matí, cap a les set. Llavors els Bombers tampoc van haver de realitzar actuacions rellevants.

Abans d'aquest, el darrer que va superar aquest barem va ser el 23 de juliol de 2008 amb epicentre a Santa Coloma de Farners i que va arribar als 3,5 graus de l'escala abans esmentada. També sense danys.

A la demarcació el moviment sísmic amb major intensitat es va produir a Ripoll fa molts anys, el 1428, i la seva intensitat va ser de set graus a l'escala de Richter.