El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya encara no ha pagat als consells comarcals ni un euro de les beques de menjador escolar concedides per a aquest curs. Això ha provocat que aquestes entitats no puguin donar els diners de les associacions de pares d'alumnes que gestionen els menjadors i, de la mateixa manera, que les AMPA es vegin ?obligades a assumir tot aquest cost.

Aquest és el cas del Gironès. L'import de les beques s'acosta als 2 milions d'euros per a tot aquest curs, però encara no ha arribat cap import. El conseller comarcal d'Ensenyament , Sergi Baulida, va explicar a Ràdio Girona que hi ha moltes associacions de pares i mares que estan avançant l'import d'aquestes beques i que això fa perillar l'economia familiar de moltes llars de la comarca. En aquest sentit, el conseller comarcal s'ha compromès a fer tot el possible per obtenir els diners en un termini breu. "Les AMPA han avançat uns diners als proveidors del menjador que corresponen a les gratuïtats de menjador, i a les beques de menjador atorgades. En aquest sentit, el que nosaltres volem és insistir a la Generalitat que com a mínim ens plantegi quin és el calendari de pagament, l'avançament del 30% incial que tradicionalment es feia el mes de setembre, i l'objectiu és que durant el mes de gener, o com a molt tard, el mes de febrer, ens puguin avançar els diners per liquidar el primer trimestre. La situació no es massa optimista".

Tanmateix, la presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, Imma Fuyà, va dir que aquest és un problema molt greu que s'ha de solucionar i que, a més, hi ha algunes AMPA que ni tan sols han cobrat totes les beques del curs passat i que aquestes ajudes són molt necessàries.

"Hi ha gent que no ha cobrat les ajudes de l'any passat. Hi ha consells comarcals que no volen avançar els diners de les beques perquè estan pendents de cobrar les de l'any passat i hi ha famílies que tenen, de veritat, unes necessitats bestials i sobretot a l'escola pública perquè, s'ho vulguin creure o no, no els poden donar de menjar a casa".

Les beques per al menajdor escolar es donen a principis de curs en funció dels ingresos de les famílies. En els casos dels alumnes que es desplacen a d'altres municipis perquè en el seu no hi ha escola, la Generalitat assumeix el 100% del cost del mejador.