Els hotelers de la ciutat de Girona i els seus voltants -acolits sota la denominació Girona Radial- no veuen el sector públic capaç de fer-los sortir per si sol de la crisi en que esà immers el sector. Reconeixen que ells mateixos, com empresaris, han deixat massa sovint les tasques de promoció en mans de l'administració, però no els entra al cap que Girona continuï sense tenir un pla director del turisme, que assenyali les directrius futures dels ector. Ho va manifestar el seu president, Xavier Nicolazzi, en la XXXI Nit de l'Associació d'Hostaleria Girona Radial, en la qual es van atoegar els premis Destí Girona. Els hotelers van lamentar també -sempre davant de les autoritats municipals- que no es promocioni prou el turisme de congressos tot i gaudir Girona d'un modern auditori-palau de congressos. Així mateix van demanar a les institucions que s'esforcin perquè aerolínies catalanes com Spanair o Vueling "deixin d'ignorar" l'aeroport de Girona.

Nicolazzi va destacar que 2011 ha de suposar un any de canvis, tant a l'Associació com -pel fet que és any electoral- en l'àmbit municipal, comarcal i provincial. Va fer una crida perquè "més enllà dels colors polítics els nous representants de les administracions i el sector empresarial gironí treballin plegats" per consensuar "polítiques promocionals més efectives i unir esforços econòmics i humans".

El representant dels hotelers gironins va assegurar que els darrers tres anys "ha baixat la facturació d'allotjaments i restaurants fins un 50% en molts casos i ha augmentat l' atur en el sector n un 35%". Malgrat dades tan "esfereidores", va lamentar que "seguim sense tenir un pla director respecte on ha d'anar el futur del turisme a la ciutat de Girona i la seva àrea d'influència".

Tot, davant de l'alcaldessa, Anna Pagans, i la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Alsina, que en el seu torn va respondre que treballarà perquè Girona pugui ser catalogada com a Patrimoni de la Humanitat.