ICV-EUiA planteja una ofensiva parlamentària per "descobrir perquè" després que el conseller d'Interior, Felip Puig, anunciés el nomenament de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat encara no ha estat nomenat.

En un comunicat, el diputat Jaume Bosch va recordar que Crespo va presentar la seva dimissió com a diputat el 3 de gener, però dos dies després va presentar un escrit al Parlament retirant la dimissió sense que la Mesa del Parlament ho fes públic. El diputat ecosocialista va assenyalar que el 19 de gener Crespo va ser designat vicepresident de la Comissió d'Interior del Parlament, mentre que Puig insistia que seria nomenat secretari de Seguretat. ICV-EUiA ha presentat nou preguntes al conseller d'Interior i una proposta de resolució que serà sotmesa a votació, i també va avançar que plantejarà la qüestió dijous durant la compareixença parlamentària del conseller Puig.

La formació ecosocialista demanarà informació a la Mesa del Parlament i a la Comissió de l'estatut del diputat sobre la "frustrada" dimissió de Crespo com a diputat, i Bosch va qualificar la situació de "culebrot surrealista".