L'Ajuntament de Caldes de Malavella, juntament amb el Consell Comarcal de la Selva, ha realitzat un treball de camp que ha tret a la llum 1.121 incidències cadastrals susceptibles de ser declarades i que els ciutadans al seu dia no van fer i que per tant, no s'han incorporat al cadastre immobiliari.

Després d'aquestes resultats, l'ajuntament ha gestionat 919 d'aquestes irregularitats físiques i econòmiques en el cadastre fins a dia d'avui: un fet que li ha suposat recaptar més de 828.000 euros, que corresponen almenys la meitat a endarreriments i l'altra, a noves incorporacions al padró durant el període que comprèn des de l'exercici 2008 fins a l'any 2011.

Això significa, a més, un increment anual consolidat dels ingressos en concepte d'IBI (Impost Béns Immobles) d'aproximadament 400.000 euros pel consistori.

Les 1.121 incidències detectades pel Servei de Gestió Cadastral del Consell Comarcal de la Selva i l'ajuntament van des de petites reformes fins a noves construccions, explica l'alcalde de Caldes de ?Malavella Joan Colomer (PIC). I també n'hi ha, relata, per nous garatges i construccions de piscines, que no s'havien incorporat en en cadastre immobiliari. Colomer també afirma que el treball de camp ha fet aflorar casos de fins al 2003 i que els endarreriments que han pogut arribar a cobrar des del consistori, corresponen a un màxim de quatre anys enrere.

"Han aflorat diners ocults"

Per a l'alcalde de Caldes l'actualització del cadastre també ha fet "aflorar uns diners que fins ara eren ocults i que suposen uns 400.000 euros anuals, el que suposat per Caldes gairebé un 8 per cent del seu pressupost anual", uns diners que, a parer seu, possibiliten que "no s'hagin de pujar les ?taxes a tothom".

I afegeix que com a equip de govern el què es farà a partir d'ara és "continuar amb tots els mitjans possibles que tothom pagui el que li pertoca". Aquest treball de camp es va dur a terme l'any 2008 i l'han realitzat el Consell Comarcal de la Selva, d'acord amb l'Ajuntament de Caldes de Malavella.