Independents per Riudellots ha decidit fer una campanya electoral "diferent, divertida i participativa" per suplir la manca de recursos. En aquest sentit, ha anunciat que sortejarà 250 euros o una nit d'hotel a Barcelona entre els veïns de la localitat que encertin una sèrie d'enigmes sobre el poble, anomenats "riudenigmes", que plantejaran en uns flyers que repartiran els propers dies.

Segons va explicar el partit, el dia del míting final de campanya hi haurà una urna on els veïns assistents podran dipositar els flayers amb els "riudenigmes" encertats, i posteriorment es farà el sorteig. "El guanyador podrà triar entre un val de 250 euros per comprar en els establiments del poble o bé una nit d'hotel a Barcelona amb entrades per al teatre", es destaca en un comunicat de la formació. El cost del premi l'assumiran els candidats que van a la llista i "no el partit", s'assegura.

L'alcaldable d'IpR i actual portaveu del grup, Paola Estrada, va comentar que se'ls va acudir fer el "Riudenigma" per afegir a la proposta de millora del flyer "un element diferent i divertit, però relacionat amb el poble", i per altra banda perquè els recursos econòmics de què disposen no els permeten "fer un obsequi a cada veí, tipus bolígraf, gorra, planta, etc". "El cost és inassumible per nosaltres", va afegir Estrada.

Un dels "riudenigmes" plantejats pel partit en un flyer és: un metall dur i esportiu, de quatre paraules. Si se sap la resposta, que ha de tenir relació amb el poble, cal omplir la butlleta amb les dades i la solució i introduir-la en l'urna que hi haurà en el míting final. Un cop acabat l'acte, s'extreurà una papereta, es comprovarà que la resposta és correcta i és llegirà el nom de l'afortunat. Si aquest és en l'acte se li entregarà el premi i sinó es repetirà el procés.