Convergència i Unió ha gua?nyat totes les eleccions municipals que s'han fet des de 1979 a Riudellots de la Selva, primer amb Josep Micaló com a cap de llista i des de fa dos mandats, amb Montserrat Roura al capdavant, que enguany es torna a presentar. Per això, Independents per Riudellots (IpR) amb Paola Estrada un altre cop encapçalant la llista (ja es va presentar el 2007), i Solidaritat Catalana, com a novetat en el pa?norama polític, aspiren a trencar aquesta hegemonia convergent.

La sorpresa, doncs, la podria donar Solidaritat, que pot omplir el buit que deixa ERC, ja que aquesta vegada no es presenten. SI està encapçalada per Guillem Burset, un vell conegut del poble. Va ser el número dos de CiU el 1979 i 1983 amb Micaló com a alcalde. En aquella etapa de 8 anys va ser tinent d'alcalde. Per això, Burset es mostra molt optimista i es marca com a objectiu governar, tot i que és el primer cop que encapçala llista.

Estrada (IpR) s'ha marcat com a objectiu recuperar el quart regidor que van perdre el 2007 i buscar el cinquè, que els permetria governar el poble. Finalment, Roura, que ja aconseguit dues majories absolutes, aspira a poder renovar la confiança dels electors i obtenir la tercera.