Ferran Burch es presenta per primera vegada com a candidat a alcalde, encara que fa anys que participa en política. Nascut a Salt, té 32 anys, és dissenyador industrial, està casat i no té fills.

Com valora els quatre anys d'aquest govern del PSC i ERC?

No hi ha hagut massa canvis respecte al període anterior. S'ha fet política de cara a la galeria com abans. S'han fet alguns projectes interessants però sense continuïtat perquè depenien de subvencions. Salt necessita una transformació i s'ha de fer a una generació vista, pensant a llarg termini. Ara, només hi ha hagut interès per la propaganda. El govern estava més preocupat del que deien de Salt que del que feien ells.

I quin balanç fa del paper d'IPS a l'oposició?

Ens hem sentit molt sols. Ens hem quedat sols oposant-nos a propostes que no eren per treballar pel poble. Per exemple, amb el tema de la immigració, tots han mirat de treure'n un rendiment electoral i nosaltres ens hi hem oposat. Això serà perjudicial per Salt i pot crear més conflicte.

La immigració és un dels grans temes de debat a Salt i la ultradreta presenta diverses llistes. Com ho valora?

Veig que la gent està cansada. És probable que tingui repercussió encara que hi ha moltes opcions i no sé quina s'emportarà més vots. Espero que sigui una anomalia i d'aquí a 4 anys no es presenti cap salvador d'aquests, que l'únic que provoquen és més malestar.

IPS ja no està aliada amb ICV. Era possible una llista unitària?

Ho hem intentat com ho vam intentar fa 4 anys. Nosaltres prioritzem el poble. ICV va voler prioritzar l'acord nacional amb EUiA. Però molta gent d'ICV que estava amb nosaltres segueix amb nosaltres. Nosaltres no hem canviat.

Ara compten amb la CUP i Reagrupament. Són més independentistes, ara?

No hem canviat en 4 anys. La CUP ja ens donava suport.

Quines són les seves prioritats en el programa?

El treball amb les comunitats de veïns, augmentar el nombre d'escoles i crear centres socials en els baixos d'algunes comunitats.

Quines són les seves expectatives electorals?

Volem ser decisius. I per ser decisius hem de ser al govern. Ja ha passat el temps d'estar a l'oposició.. Encara que si hem de ser a l'oposició seguirem treballant com fins ara, com sempre.