Nou episodi del cas de la secretària municipal de Riells i Viabrea aquesta funcionària ha entrat un escrit en el registre de l'Ajuntament on sol·licita la recusació i la revocació del decret d'alcaldia pel qual se li va obrir un expedient disciplinari. I posteriorment, se la va suspendre de les seves funcions per un període de sis mesos, tal i com assegura la mateixa treballadora municipal en l'escrit.

Els fets que van propiciar l'obertura d'aquest expedient disciplinari es remunten al 2 de novembre del 2010 i segons la funcionària no es van produir com recull el decret en què es diu que la secretària va actuar amb una "manca de consideració, insults i amenaces dirigits" a l'alcalde Josep Maria Bagot (ERC) i regidors; i afegeix que ella tampoc "va picar intencionadament la mà de l'alcalde". A parer de la secretària municipal Montserrat Bertran el què es va passar va ser "una dicussió mútua entre jo i dos autoritats de les quatre que participaven a la reunió" assegura.

La funcionària remarca en el seu escrit que demana que l'alcalde deixi d'instruir l'expedient i l'invalidi perquè les circumstàncies viscudes entre ambdós durant aquest mandat "fa evident l'existència d'una enemistat manifesta per part de l'alcalde en relació amb la meva persona, la qual cosa constitueix un motiu clar d'abstenció". I afegeix que si no se n'absté, a parer seu, "comprometria seriosament les garanties jurídiques en aquest procediment". I finalment, destaca que hi ha un altre aspecte que fa que l'alcalde ha de deixar d'instruir el seu cas: "una qüestió ligitiosa pendent en la qual són part tant l'alcalde com la secretària". Es tracta d'una querella criminal que va interposar una promotora i que al seu parer "la posició d'ambdós pot ser clarament contradictòria i per tant, la litigiositat i el conflicte d'interessos és evident".

"Aconseguir que plegui"

Durant tot l'escrit, la funcionària critica durament la conducta de l'Alcalde per incoar l'expedient disciplinari i assegura que "només respon a l'objectiu que tenia prèviament d'aconseguir que deixés d'ocupar el meu lloc de treball i de desenvolupar les meves funcions". També l'acusa de voler que "aquesta treballadora desaparegui de l'ajuntament de manera immediata com a mínim durant sis mesos".

Aquestes dures paraules de la funcionària van acompanyades amb el relat de la relació entre l'alcalde i ella durant el mandat. En concret, Montserrat Bertran destaca que hi ha "animadversió de l'alcalde cap a la meva persona", un fet que diu que poden "acreditar la majoria del personal" de les oficines municipals. I a banda, revela que "l'any 2009 l'alcalde i dos autoritats municipals em varen ordenar que agafés la baixa per malatia o per ansietat [...] no volien tornar-me a veure a l'ajuntament".

I que davant la negativa d'ella a posar-se de baixa, li varen ""proposar" que demanés una llicència d'estudis" però com que també s'hi va negar "l'alcalde va optar per deixar-me fora de l'ajuntament mitjançant la iniciació del procediment disciplinari".

L'Alcalde de Riells i Viabrea Josep Maria Bagot per la seva banda, va assegurar que aquest cas de la secretària municipal és "un tema que en el seu moment ja es resoldrà" i va afegir que a l'equip de govern d'ERC de Riells i Viabrea "no és un tema que preocupi gaire perquè tenim la veritat al nostre costat" va concloure el batlle.