Lloret de Mar s'ha afegit a la Setmana Europea dels Cementiris i durant el cap de setmana del 4 al 5 de juny organitzarà visites guiades al cementiri modernista de la vila. Un cementiri que és una mostra de l'època dels indians i d'un moment en el qual volien crear un panteons que fossin reflex del seu poder econòmic en vida.

I és que segons la directora de Patrimoni Cultural de Lloret de Mar Anna Fuentes "aquest cap de setmana és una bona oportunitat per introduir-se en l'art funerari del segle XX amb obres creades per arquitectes i escultors de renom". I és que entre les obres dels autors més destacats se n'hi s poden trobar de Josep Puig i Cadafalch, Antoni M. Gallissà i Soqué, Lluís Llimona, Vicenç Artigas i Albertí, Bonaventura Conill i Montobbio, Ismael Smith, Eusebi Arnau, entre d'altres.

Durant la visita guiada que es celebraraà el cap de setmana del 4 i 5 de juny, a banda de fer un recorregut pels panteons també s'explicaran detalls sobre la simbologia funerària.

El Cementiri Modernista forma part del projecte Museu Obert de Lloret, que inclou els elements patrimonials del municipi, i es va museïtzar durant l'any 2007 amb l'objectiu de poder oferir informació sobre els diferents panteons i els seus arquitectes.