L'escola Narcís Monturiol de Roses celebra enguany el seu 75è aniversari i, per aquest motiu, ahir es va celebrar una jornada d'homenatge al centre que es va iniciar a les 11 del matí i es va allargar fins a la tarda. L'acte va comptar amb la participació d'antics alumnes i mestres de l'escola que van recórrer les instal·lacions en una jornada de portes obertes amb informació sobre la seva història.

El centre rosinc va acollir, tal i com publica el setmanari l'Empordà, juntament amb el Pòsit de Pescadors, part de la població escolar del municipi. El primer curs de l'escola, que va rebre el nom de Sacco i Vancetti en homenatge a dos sindicalistes executats, va tenir lloc l'any 1936. L'esclat de la ?Guer?ra Civil va aturar-ne el recent iniciat funcionament. Més endavant va passar a anomenar-se Escola Nacional Mixta i, als anys 70, la directora d'aleshores, Anna Llosa, va donar-li el nom de l'inventor del submarí, Narcís Monturiol.

En la jornada celebrada ahir l'objectiu de la nova direcció era el d'aplegar alumnes de diferents èpoques convertint la trobada en una festa commemorativa. I és que l'acte va comptar amb projeccions de fotografies sobre la història del centre, tallers per als més petits o exposicions de material escolar, entre d'altres.