L'equip de govern d'Arbúcies assegura que l'Ajuntament té un endeutament real del 63,96 per cent, a 31 d'octubre del 2010. Una dada que assegura que es troba present en l'auditoria que ha presentat abans de sortir de govern (ERC, PSC) a la resta de grups municipals com a "prova de responsabilitat i transparència", assegura en un comunicat.

Aquest endeutament real, segons el govern, permetrà, complint els requisits "imprescindibles" que el consistori pugui demanar crèdit, deixant així al nou govern que entra -format per l'Entesa pel Progrés d'Arbúcies- l'eina imprescindible per a governar i per al compliment del seu programa, segons assegura el consistori.

L'auditoria feta per una empresa externa, Oliver Camps Auditors i Consultors s'ha estat realitzant durant aquests últims mesos i mosrta que els comptes expressen en tots els aspectes significatius la imatge fidel de patrimoni i de la situació financera de l'Ajuntament d'Arbúcies, així com dels resultats de les operacions corresponents als exercicis anuals auditats de conformitat amb el marc normatiu i legal d'informació financera que resulta d'aplicació.