Roses ha instal·lat un molí eòlic a la teulada del nou equipament cultural de Ca l'Anita. El molí generarà energia destinada al consum del propi equipament. L'obra del nou edifici, que ha costat 1,9 milions d'euros, està previst que estigui acabada en breu. Només falten acabats de pintura i neteja.

Una de les darreres feines que s'està portant a terme és l'acabament de la instal·lació del molí de vent, que té unes dimensions de dos metres de diàmetre i un màstil de 4,5 metres d'alçada. Té una potència d'1,75Kw i inclou la connexió elèctrica per a consum directe de l'edifici. Es tracta d'una de les fomes de generar energia de forma sostenible, poc habitual fins al moment, a diferència d'altres, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes. El molí se situa a Roses, un dels indrets de la comarca on és habitual que bufi tramuntana i que, per tant, es pot aprofitar aquest tipus d'instal·lacions.

L'edifici s'ha aixecat al lloc on se situava l'emblemàtic espai de Ca l'Anita, un antic establiment de la població. La propietària el va cedir a l'Ajuntament a canvi que en fes un ús cultural. El nou edifici tindrà usos culturals i de formació.