Els Mossos d'Esquadra han detingut a Figueres tres lladres reincidents a qui atribueixen 17 robatoris comesos a vivendes, empreses i a vehicles d'arreu de la comarca, alguns dels quals es remunten al 2009. Els tres detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.

La primera de les tres detencions es va produir el 3 de juny, i els altres dos el dia 16 del mateix mes. Es tracta de tres lladres reincidents: Antonio S.J., de 25 anys, Rafael M.C., de 37 anys, i Mounir E.A., de 21 anys, tots tres amb domicili a Figueres.

Dels tres, el que acumula més presumptes robatoris, alguns dels quals es remunten a 2009, és Mounir E.A. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, la investigació que ha permès detenir-lo va començar entre 2009 i 2010, quan van rebre un seguit de denúncies per robatoris amb força a vivendes de diverses poblacions. El primer es va produir el 25 de novembre de 2009 en una casa a Sant Climent Sescebes, un altre al camp de fut?bol de Vilajuïga, un altre en un habitatge de Llançà i més tard a dues vivendes més: una a Empuriabrava i una altra Sant Climent Sescebes. Després de gairebé dos anys d'investigacions i a conseqüència d'un seguit d'indicis, s'han pogut relacionar els set robatoris amb Mounir, a qui es va identificar i detenir el 3 de juny.

Quinze dies més tard, entre el 16 i el 17 de juny, es van detenir els altres dos presumptes lladres. A Antonio S.J. se'l relaciona amb cinc robatoris amb força, una falta de danys i una falta de furts. El primer dels fets es remuntaria al 20 de juny de 2010, quan els Mossos van tenir coneixement, segons han informat, que al Far d'Empordà hi havia hagut un robatori amb força en un magatzem agrícola on van forçar la porta de ferro i es van emportar diversos litres de gasoil. Tres mesos més tard, entre els dies 7 i 9 de novembre, a les instal·lacions de la depuradora de Peralada, uns lladres van forçar la porta principal i es van emportar un ordinador. Relacionat amb la mateixa persona detinguda hi hauria un robatori del 20 de desembre de 2010, que es va produir en una vivenda de Figueres, on van trencar el vidre d'una finestra i es van endur una televisió. Ja el 2011, el relacionen amb robatoris el 9 i 10 de març, de nou a les instal·lacions de la depuradora de Peralada. El que ha permès la seva detenció va ser que el 18 del mateix mes els Mossos van rebre l'avís que dos nois estaven forçant la porta d'un cotxe. En arribar, els agents van veure dos joves que marxaven corrents i van reconèixer Antonio S.J., que era un vell conegut de la policia. Les indagacions dels Mossos van permetre la identificació del jove com a presumpte autor dels robatoris anteriors. El 16 de juny se'l va poder localitzar, identificar i detenir.

Robatoris a vehicles

Finalment, al tercer dels detinguts se li imputen cinc robatoris a interiors de vehicles a Figueres, comesos el 16 de juny, quatre d'ells al mateix carrer. El mateix dia van detenir el noi en un carrer de Figueres.

Tots els detinguts han estat enviats a presó per part del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.