És època de retallades pressupostàries i el sector de la Salut de la Selva Interior viurà una reordenació de les urgències que suposarà que cap dels centres d'atenció primària (CAP) d'aquesta àrea, tret del de Santa Coloma de Farners, obri a partir de les 21 hores de la nit. Aquesta és una de les mesures que preveu el departament de Salut segons assegura en una resposta al grup d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya.

I és que, com ja va avançar Diari de Girona, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la Selva Interior no s'escapen de la reordenació dels serveis de guàrdies nocturnes i això suposarà que s'agrupin els serveis d'urgències en un punt i aquest estaria situat a Santa Coloma de Farners. Per tant, donaria servei d'urgències a la resta d'àrees bàsiques que hi ha en aquesta zona de la Selva: Arbúcies-Sant Hilari, Breda-Hostalric, Santa Coloma-Vilobí, Sils-Vidreres.

En la resposta, el conseller de Salut Boi Ruiz explica que el model que s'estudia per a l'àrea de la Selva Interior és el de passar a "guàrdia localitzable" a partir de les 21 hores i per tant, apostar per fer assitències majortàriament al domicili del pacient. I és que segons Salut a partir d'aquest horari "l'activitat és molt baixa" i per tant, només mantindria el servei de 24 hores a Santa Coloma. Un CAP, que al seu parer pot assumir la funció però "després d'una petita adaptació estructural", ja que "no tindria un increment d'activitat" en fer-se moltes visistes.

Aquesta reordenació de l'atenció continuada a la Selva Interior es deuria, segons assegura el conseller de Salut, Boi Ruiz, al fet que hi ha punts "amb escassa activitat assistencial a partir de determinats horaris" però també que es produeixen situacions "de falta d'assitències per estar els professionals realitzant atenció domiciliària" i per tant, al seu parer és més complicat donar una resposta ràpida, entre d'altres aspectes.

Cal recordar que aquesta reordenació ha aixecat crítiques dels professionals que han recollit signatures i a banda, els ajuntaments s'estan mobilitzant per tal que Salut els digui com serà la remodelació i si es fa, evitar-la.

Per part d'ICV-EUiA, el diputat Joan Boada que ha rebut aquesta resposta del conseller assegura en un comunicat que la resposta contrasta amb el rebuig públic a la mesura que van manifestar els alcaldes, entre ells alguns de CiU, per una "mesura que suposa un clar retrocés en la prestació de serveis bàsics en La Selva Interior". Davant d'això, Boada anuncia la creació d'un front comú al Parlament de PSC, ERC i ICV-EUiA per seguir exigint la reobertura del servei d'urgències a La Selva Interior.