Fa deu dies el regidor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i número quatre a la llista a les eleccions municipals per Lloret de Mar Josep Cortés Rovira va decidir abandonar la formació i es va convertir en regidor del grup no adscrit, només un mes i mig després de les eleccions municipals.

Aquest dilluns es va produir el primer ple del mandat i en què es va adonar dels grups així com del nou cartipàs, i Cortés ja va actuar com a regidor no adscrit. Un fet que el PSC, de la mà del seu portaveu Joan Bernat, li va recriminar i va recordar-li que al parer del seu grup hauria de retornar l'acta de regidor, en haver estat votat pel grup socialista.

Cortés no havia volgut fer cap tipus de declaració sobre l'abandonament del grup del PSC, però aquesta setmana finalment ha dit els motius pels quals va decidir plegar. Ho va fer a Nova Ràdio Lloret i va assegurar que ha estat una "decisió estrictament per motius personals", tot i això, el regidor no adscrit va assegurar que va decidir-ho per demostrar que el seu "treball sigui més útil per Lloret" i sobretot, perquè al seu parer, estant al grup del PSC de Lloret s'havia vist "limitat en la participació en grups de treball i àrees com la d'economia". Un lloc, que al seu parer, estava"convençut de poder treballar més eficientment per Lloret donada la meva experiència de 14 anys de cara al públic i pels veïns". Pel que fa al seu paper de cara a tot el mandat i de si té la intenció d'entrar en el govern, Cortés no va voler fer més declaracions al respecte.

El PSC es disculpa

Però en canvi, des del grup del PSC, el seu cap de llista Joan Bernat, també en la mateixa emissora local, va assegurar que des del grup "sospitem que ha parlat amb altres formacions polítiques per formar coalició" i per tant, que en un futur pogués fins i tot entrar al govern. Bernat es va lamentar de la situació i va demanar disculpes per "aquest tipus de comportaments, perquè anava a les nostres llistes i jo d'alguna manera em sento responsable". A més va ressaltar que el grup estaran atents "dels seus moviments si no entrega l'acta de regidor".

Cal recordar que el PSC assegura que Josep Cortés en cap moment els va comunicar que es donaria de baixa i se n'anava al grup no adscrit i davant d'això, la mateixa nit que va entrar el document al registre en comissió executiva del partit se'l va suspendre cautelarment de militància. I a més, la formació va demanar la Federació a les comarques gironines que l'expulsin del partit i que retorni l'acta de regidor, cosa que de moment no ha fet.