El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Girona, amb base a l'Escala, des que va començar l'any ha fet unes 300 actuacions que han comportat la interposició de 102 denúncies a diversos tipus d'embarcacions, 36 menys que en el mateix període del 2010.

Aquest servei, que s'encarrega de donar seguretat de Portbou a Blanes en un espai d'unes 100 milles nàutiques, ha inspeccionat des de principis d'any 105 barques d'esbarjo, 35 de pesca i 13 motos aquàtiques, segons van informar ahir.

La gran majoria de les 102 denúncies, un total de 99, ha estat per infraccions a la llei de la marina mercant, generalment per no tenir o no portar a sobre la documentació de l'embarcació, del seu patró o de l'assegurança.

També s'ha denunciat una empresa de lloguer de vaixells per tenir un treballador sense estar donat d'alta en la Seguretat Social i les dues restants a barques de pesca professional que estaven pescant en una zona prohibida, ja que no tenia la profunditat legal necessària, que és de 35 metres.

El cap del Servei Martítim, el tinent Guillermo Montanero, va explicar que els pescadors cada vegada compleixen més la normativa, però que els agents vigilen que no es pesqui en zones prohibides, amb xarxes no reglamentàries o que no s'agafin exemplars de talla no reglamentària. "Són aquestes infraccions més greus les que nosaltres busquem o intentem eradicar", va dir ahir el tinent Montanero.

Els agents del Servei Marítim disposen de dues embarcacions, una patrullera mitjana de 20 metres d'eslora i una embarcació semi-rígida de 12 metres d'eslora amb 4 motors confiscada a narcotraficants.

Aquest estiu també han participat en diversos salvaments, malgrat que el tinent assegura que fins ara "està sent un estiu molt tranquil".