Una cuinera del restaurant Chef Rubio de la zona dels Arcs d'Empuriabrava va ser detinguda la nit de divendres arran que la mestressa del local la va enxampar escampant un producte polsós de color verd a les olles del menjar que s'havia de servir als clients. La mestressa, alarmada, va avisar immediatament la policia local i els Mossos d'Esquadra, que van arrestar la dona després de trobar-li unes pólvores de color verd a la butxaca del davantal. Després de passar a disposició judicial el passat dissabte, la dona ha quedat en llibertat sota càrrecs i amb una mesura cautelar que li impedeix manipular aliments en establiments públics.

El restaurant Chef Rubio, especialitzat en cuina magrebina i mediterrània, és un històric de la zona dels Arcs, fa més de 20 anys que està en funcionament i mai ha tingut cap mena de problema administratiu, segons va indicar la policia local de Castelló d'Empúries. L'episodi, que hauria fet les delícies de l'escriptora Agatha Christie, podria tenir el seu origen en una revenja de la treballadora per les condicions laborals ofertes pels seus patrons, segons va indicar el cos local.

La detenció va succeir la nit de divendres, mentre el restaurant estava en ple funcionament. Segons van informar els Mossos d'Esquadra, va ser la mestressa del local qui, alarmada, va avisar la policia després d'observar els ?estranys gestos de l'empleada entorn de les cassoles. Els agents policials la van escorcollar i, efectivament, li van trobar un producte tòxic a la butxaca del davantal. En principi es temia que es tractés de mata-rates però les primeres anàlisis van indicar que es tracta d'un producte de toxicitat baixa i en cap cas mortal però que sí que pot causar problemes gàstrics, segons va indicar el cos local. El producte va ser dipositat en un recipient plàstic per ser posat a mans judicials.

La dona no va posar cap resistència a la seva detenció però a les dependències policials es va negar a explicar el seu comportament. A l'endemà, va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat sota càrrecs. Es tracta de Zoubida E.H., de 32 anys i amb domicili a Mataró. Òbviament, arran del seu comportament i sumant-hi la mesura cautelar imposada pel jutge -literalment, prohibició de manipulació d'aliments en establiments públics- la dona va ser immediatament acomiadada de l'establiment.

Un treballador suggestionat

El perillós comportament de la treballadora de Chef Rubio sembla, però, que no va comportar conseqüències més enllà de l'escàndol i la seva detenció. Tan sols un treballador del local va presentar-se la matinada de dissabte al CAP de Roses assegurant que no es trobava bé i que sospitava que podria haver estat enverinat per les pólvores usades per la seva companya de feina. Les proves mèdiques per detectar verins en el seu organisme van ser negatives i, més enllà de la seva preocupació, l'home estava perfectament sa, segons van indicar fonts de l'Institut Català de Salut de Girona. Al CAP de Roses, del qual depèn Castelló d'Empúries, no s'ha atès ningú més a causa de probables enverinaments, segons les mateixes fonts.

Pel que fa al local, ahir al matí tècnics del Departament de Salut de la Generalitat, acompanyats de la policia local castellonenca, van inspeccionar-ne la cuina per assegurar-se que l'activitat podia continuar amb tota seguretat. Es van haver de netejar en profunditat les campanes extractores i desinfectar el recinte. Ahir a la tarda aquest diari no va poder contactar amb els propietaris del local.