La consolidació del passeig de la urbanització dels Griells, a l'Estartit, va comptar com un dels treballs el trasllat fins a la platja de 35.000 metres cúbics de sorra per recuperar-la. Tres mesos després, ja es veuen les conseqüències de l'onatge del mar que se n'ha endut part i, encara, no hi ha hagut cap llevantada forta. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha manifestat a la Direcció General de Costes de Medi Ambient la seva preocupació per aquesta situació, que es repeteix de nou. Així, el regidor de Platges, Genís Dalmau (L'EST), comenta que han traslladat la informació tant a la delegació de Costes a Girona com a Madrid i els han demanat que estudiïn quines millores són necessàries per consolidar aquesta franja de platja, molt freqüentada pels residents a la urbanització.

La pèrdua de sorra es va començar a fer evident el 2009 i el 2010 la platja dels Griells ja va desparèixer completament. Un informe elaborat pels tècnics de l'Ajuntament posava de manifest el setembre de l'any passat que des del fort temporal de llevant del Sant Esteve del 2008, la platja dels Griells havia perdut els 50 metres d'amplada que tenia de mitjana anteriorment.

El desembre de 2009, l'Ajuntament ja va alertar d'aquesta situació, sobretot per les conseqüències que tenia sobre el passeig perquè les onades hi picaven directament i perquè la platja desapareixia i l'estructura no estava preparada per rebre l'impacte de les ones. La sitaució es va agreujar durant el 2010 quan el passeig va començar a presentar signes evidents d'estar malmès. Una situació que, en principi, es va solventar aquest hivern i primavera amb la consolidació del passeig i la construcció d'una escullera. No obstant això, la desaparició de la sorra persisteix.

I el motiu, segons apuntaven des de l'Ajuntament, és el canvi en les dinàmiques marines. Així, la forma oberta de la platja feia que durant els mesos d'hivern s'hi perdés una franja petita de sorra, que es recuperava de manera natural abans de començar l'estiu i una aportació extra que hi feia l'Ajuntament. El canvi es va produir arran dels forts temporals que la Costa Brava va patir els Nadals del 2008 i 2009, que es va detectar que van provocar un canvi en les corrents marines que van acabar engolint la platja. Mentre, a l'altre costat, a l'espigó de llevant del port de l'Estartit, la sorra s'acumula.

L'Ajuntament espera una solució per part de Costes i que es faci un dictamen tècnic per veure quina és la millor solució per evitar que la platja t0rni a desaparèixer en aquest punt. I, com apunta el regidor de Platges, s'està a l'expectativa de la tardor, per veure quins efectes hi haurà amb els possibles temporals, després que durant tot l'estiu la mar ha estat calmada, cosa que no ha impedit que la platja ja perdés terreny.