Les campanes de l'església de Sant Mori continuaran sonant de nit, tot i que a partir d'aquest dilluns s'havia d'acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dictaminava que se suspenguessin els tocs de les dotze de la nit a les vuit del matí. Segons ha explicat l'alcaldessa, Modesta Cucurull, han enviat un document al jutjat de Girona amb els arguments a favor que continuïn tocant les campanes a les nits, i mentre no respongui les mantindran.

La denúncia per aquest cas la va presentar anys enrere el propietari del castell argumentant que els turistes que s'allotgen al recinte no podien dormir amb les campanes, i el TSJC li va donar la raó. La resolució del tribunal va arribar el passat 16 de juny quan va ordenar que les campanes d'aquesta esglèsia deixessin de tocar de les dotze de la nit a les vuit del matí. La sentència posava fi al litigi que va començar fa deu anys quan un veí i un empresari van fer aquesta petició al consistori per tal que els clients de l'hotel que regenta poguessin descansar. El tribunal va considerar que els informes pericials constataven que el soroll supera els límits admesos per la llei.

Sentència sense efecte

L'any passat el jutjat número 2 de Girona va desestimar la denúncia de l'empresari però després l'alt tribunal li va donar la raó, deixant sense efecte aquesta sentència. El termini per fer efectiva la decisió acabava aquesta setmana i el consistori ja va anunciar que estava buscant, a través dels serveis jurídics, una solució per no haver d'aturar-les. Ara, esperarà la resposta del jutjat de Girona.