L'equip de govern de Tossa, format per TU i PSC, rebutjarà avui en ple extraordinari la proposta de CiU de suprimir el nou Pla de Sanejament aprovat recentment, que preveu un increment de l'IBI del 54%. Segons el Govern, un dels objectius del pla és poder pagar les factures pendents -que ascendeixen a 4,7 milions d'euros- i equilibrar el pressupost municipal.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, va assenyalar que "l'actual equip de govern s'ha trobat amb una situació econòmica difícil per a la qual busca solucions, mentre que els responsables del deute, CiU, es limiten a recollir signatures, escriure cartes i falsejar la realitat. Tot menys assumir la seva responsabilitat". L'alcaldessa Gisela Saladich, per part seva, va titllar "d'hipòcrites" els membres de l'oposició per "predicar allò que no practiquen". A més, va afirmar que "l'actitud irresponsable de CiU mentre governava ha deixat les finances municipals al llindar de l'abisme, amb dificultats per fer front al pagament dels serveis bàsics (factures a proveïdors) i el pagament de les nòmines".

Per part seva, CiU va titllar les afirmacions de l'alcaldessa de "penoses" i va demanar que "busquin solucions factibles". A més, van afirmar que les finances van "quedar a l'abisme i no al llindar" en el mandat de Mundet. Finalment, van recomanar al govern que "deixin de fer-se les víctimes i actuïn pensant en la gent del poble, perquè 2.500 signatures són la representació de la pràctica totalitat de les famílies tossenques".