L'Ajuntament d'Anglès ha decidit rescindir via decret d'alcaldia el contracte amb la gestora de les pisicines municipals -coberta i descoberta-. Un fet que provocarà d'entrada que el consistori hagi de pagar a la gestora la inversió que ha fet en les instal·lacions, que de moment puja a un mínim de 300.000 euros i, a banda, també s'hi afegirà la indemnització per la rescissió del contracte.

Tot i això, l'alcalde d'Anglès, Pere Espinet (PAU), assegura que és una decisió que s'ha pres i que per part de l'empresa hi ha diàleg i que els diners que se li hagin de pagar es farà a terminis. El batlle afegeix que han pres aquesta determinació per tres motius: en primer lloc perquè l'Ajuntament "no pot fer front a la inversió d'1,7 milions d'euros", en segon perquè el nou equip de govern considera que "els terrenys on hi ha les piscines es van cedir com a fins benèfics i, en canvi, la cessió és externa i l'empresa n'obté beneficis".

I finalment, segons el batlle, "en el contracte signat amb l'empresa es deia que si aquesta no complia els objectius econòmics, l'Ajuntament havia de pagar la resta de diners fins arribar-hi i no es pot absorvir pel consistori".

"Improvisació"

El grup municipal del PSC, que ara està a l'oposició però que va formar part del govern en el darrer mandat juntament amb CiU, defensa el contracte que tenien amb una empresa que gestiona la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec). El seu portaveu Josep Santané (PSC) assegura el trencament del compromís és "un clar exemple d'improvisació" ja que al seu parer això repercutirà en la gestió i actualització de la piscina. I afegeix que és una decisió amb "conseqüències imprevisibles, tant en l'àmbit econòmic com social".

El contracte entre l'empresa i l'Ajuntament d'Anglès preveia que el consistori aportés 1,7 milions en 30 anys i la resta, fins arribar a 3 milions, anava a càrrec de la gestora. I a més tenia l'objectiu de modernitzar les instal·lacions i de fet, durant aquest any de servei, s'ha renovat la piscina descoberta a banda de fer altres millores a la coberta. Santané posa en dubte que la rescissió del contracte pugui millorar la situació perquè és una instal·lació que cal actualitzar a banda de ser deficitària. L'alcalde en canvi ressalta que s'ha pres la decisió a principi de mes i que a partir d'ara l'ajuntament es farà càrrec de la instal·lació esportiva i a banda, "es mantindran els llocs de treball, en canvi, amb el contracte i externalitzant això no es preveia".

I també afegeix que la situació econòmica del consistori és "dolenta i, a més, la interventora ens ha assegurat que en el pressupost del 2011 no hi ha previst el pagament de l'anualitat d'uns 60.000 euros" i "només es preveia uns 45.000 euros en el capítol d'inversions, que calia finançar amb una subvenció de la Generalitat, d'uns 32.000 euros que no existeix".