La primera fase de les obres d'ampliació del Port pesquer de Blanes estan gairebé enllestides i podrien finalitzar en pocs dies, cosa que suposaria acabar l'obra quatre mesos abans del que estava previst. Segons el Departament de Ports de la Generalitat a aquesta primera fase només li queden "alguns detalls" i el bon ritme dels treballs ha fet que ja estiguin "pràcticament" acabats, tot i que el termini de finalització de l'obra era el febrer de 2013.

"El bon ritme dut a terme en l'execució de les obres d'ampliació del sector pesquer del port de Blanes ha permès que pràcticament estiguin finalitzades", van explicar fonts del Departament de Ports. "Ara, queden alguns detalls perquè la primera fase d'obres s'acabin al més aviat possible", van destacar les fonts de la Generalitat. De manera que si no hi ha cap imprevist d'última hora aquesta primera fase de les obres del Port de Blanes acabaran en pocs dies, malgrat que quan es van iniciar els treballs el març de 2010 es va donar un termini d'execució de 23 mesos, és a dir, que estava previst que acabessin el febrer de l'any que ve. Cal destacar que l'ampliació de la infraestructura és important per Blanes, ja que pesca i turisme són les principals indústries del municipi.

El projecte d'ampliació del port pesquer, amb un pressupost de 24,3 milions d'euros, preveu dues fases. A finals de març de 2010, es va iniciar la primera amb la construcció del nou dic d'abric exterior, que fa 595 metres de longitud. Aquest dic, dissenyat en tres trams, permetrà ampliar la dàrsena pesquera i augmentar la superfície d'esplanada perquè el sector pesquer pugui millorar les activitats. També s'ha perllongat el contradic per modificar la bocana amb l'objectiu de millorar la funcionalitat i la protecció del port.

La urbanització de les esplanades serà la segona fase. L'espai es pavimentarà i es dotarà de xarxes de serveis, clavegueram, enllumenat públic i torretes d'electricitat i aigua potable. També es destinarà una zona per a l'atracament dels creuers turístics locals i es reordenaran els vials interiors de circulació del port i les zones d'aparcament. Segons el Departament de Ports, aquesta segona fase de les obres començaran "properament", ja que també s'estan finalitzant els darrers tràmits.