El sector turístic de Blanes va fer ahir un crit d'alerta davant de l'Ajuntament pel mal estat en què es troba la platja a la zona dels Pins i les conseqüències que pot tenir per hotels i càmpings i pel municipi. En aquest sentit, un total de dotze hotels i nou càmpings de la localitat han enviat una carta a l'Ajuntament reclamant que es prioritzi la regeneració de la platja davant d'altres projectes, fins i tot, el del nou passeig de S'Abanell.

"Sense platja no hi haurà turisme", va afirmar Enric Portas, president de l'associació d'hostaleria de Blanes, que va afegir que el sector i de retruc el poble es troben en una "situació límit" i ells es troben "sols" per buscar solucions. Per això, en la carta, demanen a l'Ajuntament que prioritzi la regeneració de la platja davant d'altres projectes, perquè aquest és l'element principal per atreure turistes. Portas va assegurar que les agències estan advertint que sinó se soluciona la qüestió els turistes no vindran.

A més, demanen que s'unifiquin i coordinin aquells mitjans tècnics, econòmics i polítics perquè "es torni a regenerar i estabil·litzar la platja". També sol·liciten que es faci respectar l'acord de ple del 25 d'octubre de l'any passat sobre l'atermenament. I finalment, demanen que "s'impulsi l'aportació urgent d'àrids tant d'origen terrestre com marí a la platja" de cara a la propera temporada turística.