El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Àlex Sáez, ha culpat CiU de la davallada en l'activitat de l'aeroport de Girona i el "perjudici econòmic" que han patit les comarques gironines en trencar les negociacions amb la companyia aèria Ryanair. Segons Sáez, "l'actitud arrogant" de Convergència i Unió ha "dinamitat la temporada turística d'estiu i d'hivern" i ha causat pèrdues molt importants per a les comarques gironines sobretot en aquests moments de crisi.

A més, el candidat socialista també ha destacat que si el PP governa "no es transferiran els aeroports catalans a la Generalitat" perquè "la dreta no hi té cap interès".

Govern "arrogant"

El cap de llista del PSC per Girona, Àlex Sáez, va atribuir ahir a "l'actitud arrogant" del govern de la Generalitat el "perjudici" que ha suposat per a l'economia gironina el trencament del preacord firmat amb Ryanair.

Sáez va destacar que "era immediat tancar un acord amb la companyia Ryanair per garantir l'activitat a l'aeroport" i va considerar que la política que s'ha portat a terme respecte a aquesta qüestió "ha dinamitat la temporada turística d'estiu i d'hivern" i, al mateix temps, ha causat "200 milions d'euros de pèrdues econòmiques a les comarques gironines".

Segons les dades aportades pel cap de llista del PSC, l'explotació de l'aeroport de Girona genera 14,5 milions d'euros de benefici i 4,5 milions de passatgers a l'any. A més, segons Àlex Sáez, si ?s'hagués ratificat l'acord, 11,5 milions d'euros dels beneficis revertirien a favor de Ryanair i el benefici per a l'explotació de l'aeroport seria de tres milions d'euros.

El cap de llista del PSC també va remarcar que els socialistes "volen un model de gestió propi per a l'aeroport de Girona" i que si el Partit Popular guanya en les pròximes eleccions "no transferirà els aeroports catalans a la Generalitat" perquè, segons va assegurar, "no hi té cap interés".

Álex Sáez va fer aquestes declaracions en l'acte d'homenatge al president Lluís Companys a Girona, al qual també van assistir altres polítics destacats del PSC gironí com Joaquim Nadal, Iolanda Pineda o Pia Bosch, entre ?d'altres.