El Govern de Blanes, en minoria, va aprovar finalment ahir les ordenances fiscals per a 2012 amb el suport de CiU, després que la setmana passada l'oposició en bloc tombés la proposta dels socialistes. Com va avançar Diari de Girona, dissabte els socialistes van pactar amb els convergents una proposta, que apuja l'IBI un 8%, la quota de l'aigua per a serveis un 10%, en comptes d'un 20%, i rebaixa l'increment que proposava el govern per als preus de la llar d'infants. L'alcalde Josep Marigó va advertir, però, que caldran nous esforços per a 2013, ja que amb la proposta aprovada es deixarà d'ingressar prop d'un milió d'euros i va agrair les propostes de PP i CiU.

Dijous l'oposició va tombar les ordenances del PSC, que preveien un increment de l'IBI del 15%. Divendres, però, PP i PSC van tancar un acord, que proposava un augment de l'IBI del 7%, tot i que, finalment, els socialistes el van trencar i es van decantar per la proposta de CiU, perquè apuja l'IBI un 8%.

Així, doncs, la proposta final, a banda de l'IBI, preveu que la quota de l'aigua per a serveis s'augmenti un 10% de forma lineal i la domèstica un euro al mes, en comptes de l'1,25 euros que deia el govern. A més, la teleassistència pujarà un 3,2%, en comptes del 6% proposat a l'inici. I finalment, els preus de la llar d'infants tampoc pujaran tant com es proposava. La matrícula costarà 72 euros i la quota mensual 125 euros.

El portaveu de CiU, Josep Trias, va destacar que la proposta del Govern no havia comptat amb l'oposició, els va recordar que estan en minoria i va afirmar que "siguin imaginatius" per quadrar els comptes sense apujar més les taxes. Per la seva part, el regidor d'EUiA, Víctor Catalán, que va votar en contra, va dir que les negociacions havien estat "un mercadeig" i va assegurar que la "clatellada" serà en dues vegades, aquest any i el vinent. El portaveu del PP, Salvador Tordera, va afirmar que havien fet una proposta "a contracor" per responsabilitat, però hi van votar en contra perquè el PSC va triar la de CiU.