Diumenge al vespre la plataforma antiretallades d'Arbúcies va portar a terme una nova acció de protesta a les portes del dispensari d'Arbúcies, que va consistir a col·locar cartells que imitaven els que utilitzen les immobilàries en què s'anunciava que l'ambulatori local està en venda. El cartell era el nou símbol de protesta per les retallades de Salut a la Selva interior. Uns cartells que no van durar més de dos dies a la façana, perquè dilluns el vespre van ser retirats per ordres del departament de Salut.

En els cartells s'anunciava la venda del CAP (Centre d'Atenció Pirmària) tot fent esment al titular del Departament de Salut. Es podia llegir: "Es ven" i es dirigia els interessats cap al suposat responsable de l'oferta "Raó al Sr. Boi Ruiz", el conseller del ram. A més, també hi van fer constar el telèfon de la Conselleria de Salut a Barcelona per a qui volgués més informació de la suposada venda.

Un dels portaveus de la Plataforma pel Manteniment de les Urgències Nocturnes al CAP d'Arbúcies, Jordi Romero, va criticar l'actuació i va explicar que la plataforma està molesta i sorpresa perquè a banda de treure'ls els cartells també els han retirat les pancartes que onejaven a la façana i on es podien llegir lemes contra la fi del servei d'urgències nocturnes als CAP de la Selva interior des del 12 de setembre, després del canvi en el servei.

Per la seva banda, fonts del Departament de Salut van assegurarar ahir que havien ordenant la retirada dels cartells de la venda del CAP perquè des del mateix ambulatori d'Arbúcies se'ls havia dit que dificultaven el normal desenvolupament de les tasques dels professionals de la salut i per tant, el departament donava suport a aquesta decisió del personal del dispensari.

En canvi, des de la plataforma d'Arbúcies, com va destacar Romero, es veu "la reacció immediata" dels responsables sanitaris per fer treure els cartells com "una demostració més de les ?intencions del Departament". I en un ?comunicat, la Plataforma va afegir que aquests fets posen de manifest "el perill que signifiquen per la ?sanitat pública els interessos ?professionals i econòmics del ?conseller de Salut, senyor Boi Ruiz".

Tot i la retirada de pancartes i cartells de protesta, que esperen recuperar en breu, va dir Jordi Romero, la Plataforma pel Manteniment de les Urgències Nocturnes al CAP d'Arbúcies de moment no pensa fer cap actuació contra aquests fets però va destacar que "en breu prendrem una decisió que servirà per explicar al poble què ha passat, de moment no volem caure en la provocació".