Nit negra per als aficionats i practicants de l'esport d'Anglès, després que la matinada de dijous a divendres uns individus entressin al camp de futbol municipal, on juga el Club Esportiu Anglès i robessin uns 800 metres del cablejat elèctric de la instal·lació així com les caixes i sistemes d'automatismes que fan funcionar el subministrament elèctric de l'equipament.

Es dóna el cas que els lladres van actuar durant la nit i després que els esportistes haguessin fet el seu entrenament al vespre i no va ser fins ahir al matí, que un treballador municipal va anar a apagar els llums a les 7 del matí i es va adonar que no hi havia llum a la instal·lació esportiva i, llavors, va veure que havien robat.

El regidor de Governació Xavier Vilamitjana (PAU) destaca el modus operandi d'aquests individus. Segons l'edil els individus en primer lloc van saltar la tanca del camp de futbol i llavors, haurien aprofitat que "feia molt de vent i si feien fressa ningú se n'adonava, sent de nit" per tallar a trossos el cablejat de la llum que es troba soterrat i també la línia elèctrica dels focus "de dalt a baix i fins on arribaven i ara el cable l'haurem de canviar o empalmar".

A banda, els lladres, segons Vilamitjana sabien bé amb què es trobarien perquè abans de començar el robatori van tallar el candau i treure els llums d'emergència. I llavors procedir als talls del cable així com també, a sostreure els quadres de llum i les caixes i sistema d'automatisme que s'utilitza per donar llum a la instal·lació esportiva.

Refer gairebé tot el cablejat

El regidor de Governació es lamentava ahir dels fets i més quan és una instal·lació esportiva que es troba a tocar de la comissaria de la Policia local i per tant, és un espai on "mai ens hauríem pensat que poguessin entrar". Amb tot, els agents locals van adreçar-s'hi al matí per quantificar els danys i l'Ajuntament va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.

La valoració econòmica dels danys, segons l'alcalde d'Anglès Pere Espinet (PAU) es quantifica en uns 18.000 euros, perquè caldrà refer la major part de la instal·lació elèctrica del camp de futbol. Uns diners que Espinet veu difícil poder pagar d'immediat a causa de la mala situació de les arques municipals d'Anglès.

Tot i això, el batlle d'Anglès relata que la idea inicial de l'Ajuntament vista la urgència perquè es puguin utilitzar les instal·lacions esportives és posar un grup electrogen per poder fer funcionar focus provisionals i afegeix que "sortosament la temporada del futbol es troba aturada fins passat Reis". I al seu parer, si cal que facin algun entrenament o partit, el Club Esportiu Anglès "potser haurà d'avançar l'hora i jugar quan encara hi hagi llum, mentre no hi hagi una solució".