Amb el 2011 esgotant ja les últimes pàgines de la seva història particular, el serial de la N-II continua el seu curs, amb l'execució amb comptagotes de nous capítols que condueixen lentament cap al seu final. El darrer el va escriure ahir el Ministeri de Foment amb la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat de l'anunci d'exposició pública del projecte d'execució de les ?obres al tram que va de Sils a Maçanet de la Selva. La proposta restarà a partir d'avui i durant trenta dies al tauler d'anuncis dels ajuntaments afectats pel pas de la carretera i estarà obert a les al·legacions que el públic cregui convenients. A més d'exposar el projecte, també s'oferirà la relació de terrenys i propietaris afectats per les expropiacions que es consideren necessàries.

No més que un mer tràmit administratiu, però és un pas endavant. El projecte modificat del tram de la N-II entre Sils i Maçanet de la Selva ja ha vist la llum, i ara haurà d'esperar les possibles al·legacions que pugui rebre.

Foment va informar a mitjans d'aquest mes que el projecte del traçat havia de patir algunes modificacions per evitar futures incompatibilitats amb l'actuació que ha de fer la Generalitat al voltant de l'enllaç de Vidreres i de la carretera C-35. D'aquesta manera, s'havien de suprimir algunes disposicions del projecte inicial, així com la modificació d'algunes altres.

Aturat des del 2008

Ha plogut molt des que l'Estat espanyol va adjudicar, el mes de desembre del 2005, les obres del sector entre Sils i Maçanet de la futura A-2. La previsió era, en aquell moment, que els treballs puguessin estar finalitzats al cap de cinc anys, a finals del 2010. Des de llavors però, l'execució dels treballs s'ha trobat gairebé sistemàticament amb una pedra rere l'altra que li barraven el camí cap a la seva finalització. A l'octubre del 2008 les obres van quedar aturades, i des de llavors ja han passat tres anys en els quals no hi ha hagut cap avenç.

El termini s'ha anat allargant, i és ara, amb les portes del 2011 ja gairebé tancades, que el projecte ha vist la llum a través de la petita escletxa que quedava oberta.